Beursverwachting van 11 maart 2018

Beursverwachting weekend 11 maart 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was lager met eerste steun op 510. Dat kwam niet uit, het ging omhoog. Technisch is daarmee de situatie nu behoorlijk verwarrend. Een vlag waar uitgebroken werd, maar de beweging zet niet door. Met veel moeite kan men nog zeggen: terugtest van de uitbraak van de vlag. Immers, we zijn nog niet echt terug in de vlag. Dus kan de vlag nog gelden. Maar meer lijkt het nu op een dubbele bodem bij 517. En naar boven flinke weerstand van de gaps.

De indicatoren zijn neutraal, de RSI aarzelt de Stochastics wil naar boven.

Weekgrafiek AEX:

Beeld gewijzigd van dreigend naar voorlopig een dubbele bodem. Indicatoren zwak. Het kan nu alle kanten op.

Weekgrafiek DAX:

Wat zwakker maar zelfde beeld. VS vrijdag mooi groen, DAX wilde niet.

Weekgrafiek EUR/USD:

Onveranderd. Het ging omhoog maar het rentebesluit donderdag duwde de euro lager. Beeld ongewijzigd, een aanval op de trendlijn bij 1,25 blijft nog steeds mogelijk. Een top daar is echter ook goed mogelijk.

Verwachting
De verwachting is erg kort: de situatie is heel onduidelijk. Voor de scherpe daling was naar mijn mening weinig reden. Een geleidelijk herstel lijkt me daarom meest logisch. De lange-termijn uptrend blijft intact.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email