Beursverwachting van 11 juni 2017

Analyse weekend 11 juni 2017

Lezers, de verwachting was: “De maandgrafiek lijkt op topvorming rond dit niveau te duiden. Onlogisch zou dat niet zijn na de felle stijging. Maar de top is nog niet duidelijk en voor de korte termijn lijken in ieder geval DAX en DOW goed gemutst. Zonder gekke dingen blijft het weer kalm en komt er waarschijnlijk iets bij.” De verwachting kwam weer geheel uit, er kwam 0,6 punt bij, wat een feest.

Daggrafiek AEX:

Weinig tot niets gebeurd dus. Toch is er wel iets aan de grafiek te zien. We zakten deze week tot 521 maar de steun op 521,6 deed zijn werk en we sloten steeds net daarop of erboven. Kortom, voor de korte termijn doet 521, 6 zijn werk. Wat we ook zien dat is dat door de kleine herstelbeweging de indicatoren warempel naar boven beginnen te draaien. Waarbij de DI voorzichtig positief wordt. Dus een week van niks, maar we zien dat het niet graag zakt en dat de indicatoren iets verbeteren.

Weekgrafiek AEX:

Onveranderd. Maar ook de weekcandle geeft aan dat men niet graag zakt, de candle heeft met zijn naar verhouding wat lange schaduw en korte lichaam iets van een hammer.

Verwachting U zult me niet kwalijk nemen dat ik het bij deze koersontwikkelingen kort houd. Het was opnieuw een week waarin het toppatroon in de weekgrafiek geen vervolg naar beneden kreeg. Wat niet is kan nog altijd komen, maar we zien dat de afgelopen week het animo om te zakken in elk geval gering was. En we zien dat de grafieken daardoor iets sterker zijn geworden. Het blijft afwachten. Wat correctie zou gezond zijn, maar de markt blijft bij de bovenste trendlijn hangen. Meest waarschijnlijk lijkt komende week wederom wat beweging naar boven toe, naar de trendlijn bij ongeveer 533 in de weekgrafiek. Dan moeten we dus opnieuw door de trendlijn bij 528 in de daggrafiek, de markt speelt er mee.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email