Beursverwachting van 22 januari 2017

Analyse weekend 22 januari 2017

AEX verwachting: adempauze voor verdere stijging

Daggrafiek AEX:

Tja. Op 20 december kwam de AEX boven de 480. Sindsdien bewegen we nu een maand lang tussen 480 en 488. De vorige week kon ik hoopvol een vlaggetje melden met een veelbelovende uitbraak naar boven, richting de 500. Deze week zakten we echter terug in de vlag. Dat was niet de bedoeling. Je zou kunnen beweren dat we nu opnieuw eruit breken maar dat is dan wel een zeer aarzelende uitbraak. Positief is dat we op dit moment stijgen langs lijntje a. Los daarvan is de beweging zijwaarts.

Positief zijn ook de indicatoren. De stochastics draait naar boven. De RSI blijft wat achter maar is boven de 50 en zit hoe dan ook sinds december in een heel positieve fase.

Daggrafiek EUR/USD:

Ruimte om wat verder te herstellen. Benieuwd hoe ver we komen, tot 1,08 of tot aan de laatste bodem bij 1,09.

Weekgrafiek AEX:

Een pauze in de stijging, maar in principe verder positief. Indicatoren hoog en nog geen teken van correctie.

Weekgrafiek Bund:

Boeiend, beslist boeiend. Ooit zal het hier moeten gebeuren: een daling van de Bund en dus een stijging van de rente. Dat schiet niet op en de centrale banken zijn nog steeds aan het opkopen. Maar we zien nu onder het blauwe lijntje een vlaggetje. Dat ZOU kunnen leiden tot een doorbraak onder trendlijn B.  We moeten dat afwachten, lijn B kan ook standhouden. Indien B breekt dan is de schade nog beperkt: dan is er de steun van trendlijn A.  Maar een doorbraak onder B zou tot wat onrust bij de aandelen kunnen leiden. Kijken we naar de indicatoren dan wordt een doorbraak opeens een stuk waarschijnlijker: ze draaien gevaarlijk naar beneden.

Verwachting 2016 was een erg saai beursjaar. Met even een stijging in december om de boeken mooi te kunnen sluiten. Sinds 20 december is alle beweging weer verdwenen. Krijgen we weer zo’n jaar?? Er is elke dag veel nieuws: elke dag macrocijfers, elke dag bedrijfscijfers. Maar er gebeurt niets. De centrale banken houden de boel op slot, de markt is kalm en dat is ook de bedoeling. De verwachting voor de AEX is in principe positief: het ziet er zijwaarts tot goed uit. De kans op een correctie wordt steeds kleiner vanuit de AEX gezien. Het wordt een correctie door tijdsverloop: gewoon pauzeren, geen daling. De EUR/USD is ook rustig voorlopig. De vraag is wat de Bund gaat doen. Ook de Italiaanse rente heeft een stevige vlag gevormd. Als er wat gebeurt, dan is het in die rente-hoek.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email