Beursverwachting van 11 augustus 2019

Beursverwachting weekend 11 augustus 2019

Daggrafiek AEX:

Deze week een korte analyse want de software lag er voor onderhoud lange tijd uit. De software is nu vernieuwd en zet te veel lijnen neer. Ik heb later in de week meer tijd om alles recht te zetten.

De verwachting van 4 aug luidde: “De verwachting is lastig. De daggrafieken zijn erg slecht, de weekgrafieken vallen enorm mee. De paniek lijkt me erg overdreven, het geld zal toch naar de aandelen blijven gaan. Ik verwacht dat de AEX maandag, na het herstel in de VS vrijdag, boven de steun op 558 zal proberen te openen. De future geeft nu een AEX op 556,4. Daarboven is dan het gap 560,8 – 564,8. Komen we tot 564,8? En dan, weer dalen? Of maandag toch na eerst wat herstel meteen weer verder naar beneden? Ik ben niet al te negatief, maar na volgende week is er pas meer duidelijkheid.”

Het betere slot op vrijdagavond in de VS hielp niet. De verwachting dat de AEX maandag zou proberen te herstellen kwam niet uit, we openden maandag met een nieuw gap naar beneden. Een gap van 554 naar 547,8. Die 547,8 bleek meteen de rest van de week de weerstand te zijn. Het werd een onrustige week met een laagste punt op 535. Donderdag stegen we flink naar het gap op 547,8. In de slotveiling zette de AEX er nog even TWEE punten bij, dat is toch wel erg veel. Om vervolgens vrijdag alles weer in te leveren vanwege onrust in Italië.

Al met al is de AEX nog in de uptrend en is er warempel een ietsiepietsie hogere bodem neergezet dan de vorige. Maar als de top bij 547,8 voorlopig de top is – en daar lijkt het nu even wel op – dan hebben we dus een flink lagere top gekregen. Het is nog net geen megafoon-patroon maar het lijkt er veel op. En die megafoon (een grote V, de groene lijnen) ofwel “jaws of death” is een slecht patroon.

De indicatoren staan zwak, de 547,8 is de weerstand, de weg naar beneden lijkt vrij. Steun op 535 krijgt het zwaar.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is eenvoudig. De uitbraak boven de neklijn op 572 van het kopschouder-patroon was vals. Het patroon is opgeheven. De indicatoren staan nog steeds vrij hoog. Maar ze zijn wel druk aan het dalen. Conclusie is dat de weerstand 535 beslissend is: houdt ie het komende week of houdt ie het niet?

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin voldeed wederom geheel aan de verwachting. Wat er nu staat zat er al een tijdje aan te komen. Spannender is de vraag hoe het nu verder gaat. Het kan nog wat hoger, maar de indicatoren signaleren wel vermoeidheid, ze staan veel lager dan bij de vorige top. We gaan op weg naar 14.000, weet niet of we er ook echt komen.

Weekgrafiek olie:

Olie stond in 2014 op 130…. Daarna daalde het twee jaar lang en nu gaat het sinds 2016 zijwaarts. Op dit moment staan de indicatoren onduidelijk: willen ze nu omhoog of omlaag? De politieke belangen om de prijs hoog te houden zijn groot (Saudi Arabië, Iran), maar het beeld is toch vooral zwak. Ik denk dat we de 50 opnieuw gaan zoeken.

Verwachting
De verwachting is veel negatiever geworden. Ik had gedacht dat wat opleving mogelijk was. Het werd in de loop van de week zeker ook geprobeerd. Maar door Italië is alles nog zwakker geworden. Nu is 535 het zoekpunt geworden. Daar zijn we snel. En de vraag is dan of die 535 het kan houden. Als er wel een echte bodem komt op 535 dan is er feitelijk weinig aan de hand. Dan valt het weer mee.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email