Beursverwachting van 10 november 2019

Beursverwachting weekend 10 november 2019

Verwachting vorige week:
Het zeurt rond de weerstanden. De vaart lijkt er helemaal uit. Maar onderliggend blijft het positief, het meest duidelijk in de weekgrafiek. En met deze VS…. Dan moet het toch lukken?

Daggrafiek AEX:

Deze week van 580 naar 596. Het ziet er allemaal keurig uit. Van lijn P heb ik kanaaltje PQ kunnen maken, we stijgen in PQ. De AEX is inmiddels dus boven de lijn Z over de dalende toppen gekomen, boven de belangrijke trendlijn B2 en beweegt zich nu in het hogere, parallelle kanaal B2B3. Daar waren we al eerder in geweest maar toen vielen we terug helemaal tot lijn C (die weer boven lijn B loopt, het is ingewikkeld). Ook kwam de AEX boven de horizontale weerstand op 595. Allemaal goed nieuws en dan heb ik het belangrijkste nog niet eens genoemd: de AEX is deze week ook met kracht boven neklijn N van het grote omgekeerde kop-schouderpatroon gebroken…. De afstand van de kop tot lijn N is 472 tot 580 = 108 punten. We hebben dus een koersdoel van 580 + 108 = 688. Een mooi getal om te onthouden!

Heel veel goed nieuws dus. Intussen wordt de AEX na al deze inspanningen ook wat moe. De candle van donderdag is een hanging man en vrijdag kwamen we niet meer boven deze potentiële top. Daarbij zijn de indicatoren hoog. Nog hoger kan, even wat afkoelen kan ook. In feite kunnen we de uitbraak boven lijn N op 590 terug gaan testen zonder dat er een vuiltje aan de lucht is. Dus terug naar 590 is niet erg.

Weekgrafiek AEX:

Fenomenaal. Een prachtige candle van deze week. Indicatoren goed, de RSI is nog lang niet overbought dus heeft nog een weg omhoog te gaan. De aarzeling in de daggrafiek is hier niet te zien.

Weekgrafiek Bund:

De Bund is en blijft in een keiharde uptrend en de rente is en blijft dus laag. Maar we zien nu wel een korte termijn correctie op de trend. Dit komt niet door de centrale banken, die houden hun rentes laag. Analisten menen dat de Bund in de zomer verder was opgelopen door recessievrees: dan wordt er niet naar geld gevraagd. Die recessievrees ebt weg en dus loopt de rente nu weer wat op. Op dit moment is er nog geen bodem te zien, de Bund kan in elk geval terug naar de lijn op 167.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin had rustige week en sloot ietsje lager. Indicatoren nog wat zwak, maar 8200 is voorlopig de bodem en Bitcoin lijkt zich gereed te maken voor een ritje wat hoger.

Verwachting:
Het mag even wat haperen maar het kan nog flink hoger. Waarschijnlijk begint men maandag gewoon weer met nieuwe moed.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email