Beursverwachting van 10 januari 2021

Verwachting vorige week
Alleen de daggrafiek geeft wat aarzeling aan bij de dubbele top, maar die heeft al steun op 618. De weekgrafiek heeft de dubbele top maar is onderliggend sterk. De maandgrafiek wil gewoon verder omhoog. DOW en Nasdaq willen verder omhoog. Bitcoin wil omhoog. Na Nieuwjaar is er meestal – maar niet altijd – een flinke stijging. De kans daarop lijkt groot.
Op de lange termijn is de AEX op weg naar de alltime high van juli/augustus 2000 van 700. Het berekende koersdoel was 732. In de maandgrafiek kan dat makkelijk. In de weekgrafiek is een uitbraak uit het trendkanaal nodig

Beursverwachting voor komende week: (van zondag 10 januari  2021)

AEX (daggrafiek):

Het was een raar begin van het nieuwe jaar. Normaal knalt met name de VS in de eerste week. Dat was nu niet zo. De eerste twee dagen van de week stond de DOW lager dan het slot van vorig jaar. Hier speelde vooral de Corona-angst. Ondanks het wangedrag van Trump en de bizarre gevolgen daarvan steeg de DOW wel de laatste drie dagen. Maar een spectaculaire begin-stijging was het dit jaar zeker niet.

Dan deed Europa het deze keer veel beter. De AEX opende maandag meteen hoger en bouwde dat de hele week verder uit. Technisch valt er het nodige te zeggen:

  • De AEX is vrijdag precies gestopt bij de weerstand van trendlijn B3. Gaat de AEX uitbreken of niet?

  • De AEX is uitgebroken boven uit (sterk) stijgend kanaal QQ2.

  • De AEX is uitgebroken boven uit stijgend kanaal WW2.

  • Die uitbraken vonden plaats precies op het snijpunt van Q2 en W2: hoe vaak zien we niet dat een snijpunt die rol speelt?

De indicatoren staan prima. De Stochastics kan hier toppen maar de MACD en de RSI stijgen vrolijk verder. De RSI gaat zelfs overbought worden.

AEX (weekgrafiek):

Een bizarre grafiek. Technisch zeer interessant. Zoals verwacht werd de dubbele top op 632 met gemak uitgenomen. Na de uitbraak uit de rode vlag zien we een zeer sterke stijging, door het gap 600 – 617 (met een terugtest), door de dubbele top op 632 en nu precies gestopt bij de trendlijn B3. Indicatoren zeer sterk, RSI gaat ook hier de overbought zone in. Wil dus hoger maar moet dan wel door de trendlijn breken.

DAX:

Uitgebroken boven horizontale weerstand M. Indicatoren prachtig maar RSI hapert wat. De weg is nu vrij naar trendlijn A ergens boven de 15.000.

Dow Jones:

Uiteindelijk toch een mooie weekcandle. Sterk stijgend in kanaal PQ. Indicatoren ook hier prachtig. Uitgebroken boven trendlijn F. Op weg naar de belangrijke trendlijn E3. Ook daar is een uitbraak nodig.

Bitcoin:

Bitcoin begon maandag met een daling tot onder 28.000. Iedereen had het erover….. en vervolgens sloot Bitcoin gewoon boven de 40.000. Na de doorbraak van de weerstand op 19.880 (zeg maar 20.000) is het hard gegaan van 20.000 naar 40.000. Bitcoin is zeer sterk en de indicatoren staan super hoog. Het kan dus echt nog hoger. Normaal gaat dat niet in een rechte lijn. Dalingen zoals maandag zijn bij deze standen niet goed te voorspellen maar ze zullen er wel zijn en ze kunnen tussentijds ook wat verder gaan.

Verwachting
De term “uitgebroken” komt in deze analyse veel voor. De markten zijn er druk mee. Maar de echte uitbraken boven de wezenlijke trendlijnen staan bij de AEX en de DOW nog voor de deur. Trendlijnen zijn belangrijk en kunnen dus flink weerstand bieden. Maar op dit moment mogen we verwachten dat ze er allemaal aangaan. De grafieken zijn nu eenmaal erg sterk en de indicatoren prima.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email