Beursverwachting van 1 juli 2018

Beursverwachting weekend 1 juli 2018

De verwachting was: “Even terug naar 555 is mogelijk, maar de grafiek is sterk en zal op termijn toch hoger willen.”

Daggrafiek AEX:

De AEX ging deze week wat verder terug, tot 544, even beneden de MA200. Daar kwam wat herstel en we zien dat de MA200 steun biedt.
De beleggers zijn bezorgd over de handelsoorlog. Het EU-akkoord bracht geen verbetering, dat gebeurde wel bij de EUR/USD. De technische conditie van de AEX is wat verzwakt, we sloten beneden trendlijn B2. De niet-getoonde MACD staat beneden nul, de Stochastics staat zwak maar probeert hier wel te bodemen. De AEX corrigeert wat maar zal uiteindelijk toch hoger willen.

Maandgrafiek AEX (log):

De AEX pauzeert bij de weerstand 559. De indicatoren blijven goed, de Stochastics probeert naar boven te crossen. Een dubbele top is hier mogelijk, maar het is waarschijnlijker dat we boven de 559 komen.

Maandgrafiek DAX (log):

De DAX heeft het zwaarder dan de AEX. De indicatoren staan nog redelijk maar feit is dat ze dalend zijn. Trendlijn B zal steun kunnen bieden, we moeten dus gaan afwachten of dat lukt.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin bodemde op 5760. Niet helemaal logisch, zo vlak beneden de bodem van 6500. Toch willen de indicatoren nu naar boven – het zou wel eens kunnen dat dit dan het instapmoment is.

Maandgrafiek EUR/USD (log:

Het lijkt me duidelijk dat de EUR/USD op weg naar beneden is, richting trendlijn A rond de 1,08.  Immers, een dalend kanaal VW, een soort kop-schouder-patroon boven steun 1,165 en indicatoren die vrij goed staan maar wel dalend zijn. Gezien het ritme van de indicatoren en de steun op 1,165 lijkt even een herstel richting 1,20 mogelijk. Maar ergens moet de draai naar beneden komen.

Verwachting AEX
Even terug naar 555 is mogelijk, maar de grafiek is sterk en zal op termijn toch hoger willen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email