Beursverwachting van 1 december 2019

Beursverwachting weekend 1 december 2019

Verwachting vorige week.
Meest waarschijnlijk is deze week een zijwaarts verloop. In principe zouden we wat verder kunnen dalen, even wat verder afkoelen. Maar omdat het een uptrend is kan herstel nooit worden uitgesloten. Eigenlijk is het gewoon saai – behalve dan dat wel of niet boven lijn N blijven wel spannend is.

Daggrafiek AEX:

Het meest waarschijnlijke gebeurde: zijwaarts. Met kleine uitslagen. Samengevat: saai en niets veranderd. De volatiliteit van de AEX is dit jaar tot nu toe met 43% gedaald. Voor een rustig belegger heerlijk, voor een trader verschrikkelijk. Ik val in de laatste categorie en hoop op beweging.
Er gebeurde niets maar er zijn wel resultaten: de AEX bleef boven de belangrijke lijn N van de omgekeerde kop-schouder en de steun 594,5 hield het de hele week. Weerstand 604 hield het overigens ook. PQ heb ik laten staan: misschien keren we terug boven P.

Weekgrafiek AEX:

Ongewijzigd. De indicatoren blijven heel hoog. Een daling tot lijn B2 nu op 579 is mogelijk zonder dat er aan de uptrend schade wordt toegebracht. Spannend is lijn N, nu op 591. Boven lijn N zijn we op pad naar koersdoel 688 van de omgekeerde kop-schouder. Weerstand in de weekgrafiek op 604.

Weekgrafiek Goud:

Als aandelen hoog staan is goud niet nodig als vluchthaven. Aandelen blijven hoog, de indicatoren staan bij goud laag en goud kan nog wel wat zakken.

Weekgrafiek Ethereum:

Goed om hier eens naar te kijken want Ethereum zoekt steun op de belangrijke grens 154. Het is spannend, de indicatoren staan laag en we bewegen beneden de MA200 (het korte lijntje). Het lijkt er echter op dat de indicatoren lang genoeg laag staan en nu naar boven zouden kunnen draaien.

Verwachting:
De AEX is dit jaar al 22% gestegen. De indicatoren staan hoog, daardoor is wat afkoeling mogelijk. Maar het lijkt er op dat we vooral horizontaal pauzeren om daarna de rit naar boven door te zetten. Belangrijk is boven lijn N blijven. De AEX is op weg naar een recordjaar. En er kan nog wat bij.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email