Beursverwachting 9 mei 2021

Verwachting vorige week:
De markt is aan het neuzelen. Niet duidelijk is waarom (rentevrees?) (go away in may?) want de bedrijfscijfers zijn prima. Er is een tekort aan chips maar dat zou de chipsbedrijven alleen maar hoger moeten zetten. Het is wachten tot men er weer zin in krijgt. De korte termijn van de AEX wijst licht naar beneden en de weekgrafiek van de SP500 krijgt een toppatroon indien we volgende week dalen.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021)

AEX (daggrafiek):

De verwachting was korte termijn licht lager maar onderliggend sterk. Dinsdag ging de AEX – en alle andere markten – dan ook naar beneden. De reden: Yellen kroop als minister van Financiën weer even in de rol van directeur FED en zei iets over hogere rente. Snel slikte ze dit ’s avonds weer in en dus ging woensdag weer alles omhoog. Terug waar we waren en maar weer wachten op iets. Dat iets kwam vrijdagmiddag in de vorm van dramatisch slechte banencijfers in de VS. Verwacht werd een plus van zeker een miljoen banen maar dat werd maar 200.000. Bovendien werden de cijfers van vorige maand flink naar beneden gecorrigeerd. Even gingen de markten omlaag maar daarna – zoals zo vaak bij de banencijfers: first move = false move – ging alles goed omhoog. Slechte cijfers, beurs omhoog. We zien het vaak. Waarschijnlijk denken beleggers: dan zal het met de rente ook wel meevallen en de steun zal nog wel even aanhouden.

Technisch: daar gaan we dan. De AEX gaat gebruik maken van de kruising horizontale weerstand 718 en trendlijn Q2. De Stochastics draait mooi naar boven.

AEX (weekgrafiek):

De weekgrafiek probeert het nog spannend te maken: we zijn gestopt bij weerstand 719. Maar de candle is duidelijk en de richting van de grafiek is duidelijk. Indicatoren sterk.

DAX:

De DAX vond dinsdag steun op trendlijn Z en blijf stijgen in kanaal ZZ2. De candle is mooi en de indicatoren goed: de richting is omhoog in kanaal ZZ2.

Dow Jones:

Recht zo die gaat. Ik hoop dat u begrijpt dat we naar een lichtelijk absurde grafiek kijken: van 18.320 vrijwel in een ruk door naar 34.000. Het is niet te zeggen waar dit stopt. De grafiek is sterk, de candle van deze week is fraai, de indicatoren staan supergoed.

Nasdaq 100:

Vorige week schreef ik: “Een aarzeling om echt boven de 13.840 te komen. Indicatoren goed.” En tegen de rest van de markt in ging de Nasdaq deze week lager. Lang steeg Tech het hardste, nu stapt men over naar meer gewone aandelen. Er staat nu een toppatroon. Maar de negativiteit daarvan lijkt niet al te groot: de Nasdaq vond steun op lijn R3. Indicatoren hoog maar dalend: dat duidt vooralsnog op een tijdelijke afkoeling.

Bitcoin:

Vorige week schreef ik: “Waarschijnlijk voorzichtig hoger tot de andere indicatoren ook weer omhoog draaien.” Dat kwam uit, er gebeurde deze week niets. Maar dat de Bitcoin op dit hoge niveau blijft pauzeren duidt wel op kracht. Meest waarschijnlijk is toch weer een aanval op de weerstand 58.900.

Verwachting:
De markt wil opnieuw hoger.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email