7 juni 2024

Beursverwachting 9 juni 2024

Vorige verwachting: Een Dow die hoog maar lastig ligt, een Nasdaq die hoog ligt maar zijwaarts beweegt, een DAX die daalde maar rustig ligt.
De AEX blijft intussen sterk en lijkt in deze wat afwachtende markt toch weer wat hoger te willen.

 

 Beursverwachting zondag 9 juni 2024;


AEX (Daggrafiek):

We stonden op 883 op vrijdag 26 april. En nu dus liefst 40 punten hoger…

Begin deze week was de AEX nog wat aan het corrigeren. Dinsdag werd even de 897 aangetikt. DSM had een nieuwe strategie gepresenteerd die volgens analisten prima was – maar het aandeel daalde. Woensdag schoten we toch weer omhoog en wel door slechts een aandeel: ASML steeg 8% na het bekendmaken van nieuwe verkooporders. Donderdag steeg het aandeel nog 2% verder.

In de daggrafiek heb ik lijn W3, parallel aan W2, kunnen bijtekenen. Vrijdag was die lijn weer de weerstand. Maar de indicatoren staan heel gezond: er blijft druk op W3.

AEX (Weekgrafiek):

Redelijk verbijsterend. Een stevige candle die eindigt in een nieuw alltime high. Feitelijk door een aandeel: ASML. Indicatoren gezond: het kan nog hoger. Echt.

 

DAX:

De DAX had begin mei een enorme candle omhoog. Nu speelt de DAX met lijn A2. Grafiek gezond, indicatoren gezond: het kan.

DOW JONES:

De DOW heeft geen ASML en nu zien we dus een fors verschil tussen AEX en DOW. De DOW is kalm. De laatste twee candles “willen niet zakken”.
De indicatoren koelen duidelijk af maar wel nog gezond: het kan rustig wat hoger.

Nasdaq:

De Nasdaq heeft wel chips en stijgt dus krachtig. Nu alltime high op 19.000 en het kan verder omhoog.

Bitcoin:

Zoals verwacht heeft Bitcoin de 69.000 opgezocht. Het stijgt nu rustig, de MACD koelt wat af maar alle indicatoren zijn gezond: het kan rustig blijven stijgen.

Verwachting:

Uiteraard lees ik analyses dat we veel te hoog staan. Maar de markt denkt dat de rente geleidelijk lager zal gaan en gaat gewoon door.
Vooral de AEX ziet er technisch gewoon gezond uit.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

 


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles