Beursverwachting van 8 oktober 2017

Beursverwachting weekend 8 oktober 2017

De verwachting was: “Het ziet er allemaal goed uit. We gaan zeer waarschijnlijk nog hoger. Daggrafieken prima, weekgrafieken bij AEX en DAX wat voorzichtiger. Maandgrafiek blijft RSI ook achter. Kortom, komende weken hogere koersen. Een vroeg eindejaarsrallye. Hoever we komen hangt ervan af hoe de weekgrafieken zich ontwikkelen. Komen we ver of gaan we dubbele toppen vormen? Intussen zullen er ook correctieweken zijn. De DAX kan de uitbraak gaan testen. Je weet nooit wanneer het corrigeert, meeste kans komende week is hoger.” We gingen wat hoger, er kwamen drie punten bij.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is spannend. Er staat een weifelachtige candle, precies tegen de hoofd-trendlijn B2 aan. BB2 is de hoofdtrend vanaf 2009. Een eerdere uitbraak voorjaar 2015 mislukte. Maar die valse uitbraak leidde niet tot een daarop volgende uitbraak onderaan het trendkanaal. Er werd nieuwe moed verzameld. De indicatoren wijzen omhoog, waarbij de RSI het wat kalmer aan doet. Maar, de niet-getoonde MACD crosst naar boven terwijl hij al boven nul was. Positief dus.

Daggrafiek AEX in overzicht:

In het overzicht zien we dezelfde trendkanalen maar ze lopen ietsje anders. In de daggrafiek zijn we al uitgebroken boven B2 en komen we nu al C2 tegen.

Daggrafiek AEX in detail:

Het pijltje geeft het slot van vorige week aan. De week begon enthousiast: stevig vervolg van de uitbraak boven B2. Maar er is nu een top gezet bij C2. De RSI keert terug van overbought geweest, maar blijft toch vooral hoog en nog sterk.

Daggrafiek DAX:

De daggrafiek staat iets boven de top van juni. Voorlopig stijgen we door langs lijn X. RSI overbought, stijging kan verder.

Weekgrafiek EUR/USD:

De EUR/USD beweegt richting 1,15. Eigenlijk verwacht ik toch een herstelbeweging richting 1,18 voordat we definitief naar 1,15 gaan. Er is nu steun op de MA200.

Verwachting. Het is spannend. Veel tekst heb ik deze week niet nodig want de situatie is duidelijk: wel of niet uitbreken, dat is de vraag. Bij de weekgrafiek zit hoofdtrend B2 in de weg. Bij de daggrafiek zijn we boven B2 gekomen maar de uitbraak is nog jong, nog niet definitief. En nu stuiten we op C2 waar een top is gezet.

Wie meent dat de top gezet is en dat we binnen de trend blijven die heeft daar goede argumenten voor. Maar de argumenten voor een uitbraak lijken me sterker. Indicatoren blijven aan de hoge kant, MACD crosst in weekgrafiek naar boven. De strijd om de uitbraak betekent wel dat het komende week spannend is en ook wat lager kan. Dat valt niet te voorspellen.

Al die spanning, al die strijd: het klinkt heel wat. Maar intussen kijken we toch vooral naar een grafiek die weinig beweegt. Ook deze week was de volatiliteit weer historisch laag. Opties zijn bijna gratis. Opties schrijven is niet te doen, weinig premie, wel risico.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email