Beursverwachting 8 mei 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Lavrov zegt nu opeens dat een kernoorlog niet kan. Misschien geeft dat maandagmorgen een push. Maar vanuit wat we nu weten openen we maandag lager en ziet het er allemaal niet best uit. “

Beursweekverwachting van zondag 8 mei 2022

AEX (Daggrafiek)

De AEX daalde deze week van 711 naar 682. De 830 van november lijkt ver weg. De AEX vond steun op 676 en ondervond de steun van trendlijn A2. Die steunen krijgen het weer druk want candles en indicatoren wijzen naar beneden. Is alles negatief? Nee, de MACD stond bij de bodem in maart een flink stuk lager, dus een soort bodemingsproces is mogelijk.

AEX (Weekgrafiek)

Niet best. De MACD die al heel lang waarschuwde krult naar beneden. Gaat A2 het houden?

Besi 

Ik kijk hier met verbijstering naar. Besi is een goed bedrijf. Maar niets wijst op: nu kopen. Een vallend mes.

ASML 

Ook al slecht maar wel veel minder. De 502 is hier de neklijn van een onregelmatig kop-schouderpatroon. De MACD is slecht maar zou hier kunnen bodemen. Kan 502 het houden?

DAX

Zelfde als de AEX. De druk op steun 13.590 en lijn Am is groot.

DOW JONES

Ook hier wijst alles naar beneden. Bij de DOW is er geen steun in de buurt.

Nasdaq 100 

De Nasdaq valt eigenlijk nog mee. Maar de MACD is erg slecht. Deze week was er steun bij 12.460 maar de druk daarop blijft.

Bitcoin 

De Bitcoin is geen vluchtheuvel. Deelt in de malaise en ging door steun 38.200. Hier is de MACD vrij positief: die lijkt uitgebodemd. Maar boven Neklijn 34.300 staat een groot kop-schouderpatroon. Het koersdoel daarvan is 34.300 – (69.000 – 34.300) = 34.300 – 34.700 = negatief. Exit Bitcoin?

Bund (Maandgrafiek)

De Bund ging door het volgende steunniveau. Bund daalt hard, rente stijgt hard. Alles wijst op: nog lager.

Verwachting:
Het is eenvoudig: volgens de TA wijst alles verder naar beneden. Wie ben ik dan om daar aan te twijfelen? Gevoelsmatig zou je denken dat het onderhand wel eens genoeg is geweest. Maar de markt lijkt een recessie in te prijzen.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email