Beursverwachting 8 januari 2023

Verwachting vorige analyse: “Het goede nieuws is dat we nog steeds in de uptrend sinds 2012 zitten. Verder is alles nu rommelig en zwak. De daggrafiek geeft in elk geval voor de korte termijn lager aan. De vraag is of het nieuwe jaar dat kan veranderen. Een zijwaarts vervolg is dan mogelijk. Zo niet dan is het korte termijnbeeld: lager.”

AEX (daggrafiek):

Op sommige momenten telt ervaring zwaarder dan TA. De start van het jaar is zo’n moment. Eind december was de technische conditie zwak en daalde de AEX onder lijn L. Ik wist echter dat ik rekening moest houden met het nieuwe jaar, er stroomt dan altijd nieuw geld de markt in.
Niettemin is deze start toch sterker dan waar ik rekening mee hield. Behalve nieuw geld was er ook nog de verwachting dat de inflatie verder zal afkoelen.

De daggrafiek is echt flink verbeterd. 35 punten erbij dat is dan ook veel. Alle indicatoren wijzen naar boven en ja, de MACD wordt positief.

Voor de statistiek: we sloten 2022 af op 689. Eind 2021 sloot de AEX op 798. Daarmee verloor de AEX in 2022 liefst 109 punten ofwel 13,7%. De Eurofuture  ETF-portefeuille boekte in dit lastige beursklimaat wel winst!

AEX (Weekgrafiek):

Dit ziet er prima uit. Een stevige candle die vertrekt op lijnA2 en de MA50. Alle indicatoren goed en de MACD krult mooi naar boven. Net als in de daggrafiek zijn er flinke weerstanden op 738 en 750 maar daarboven is de weg vrij.

DAX: 

Idem, de weerstand hier op 14.840.

DOW JONES:

Voorzichtiger dan Europa. Voor een eerste week van het jaar is wat we hier zien niet erg overtuigend. MACD lijkt vlak. Weerstand vlakbij op 33.780.

Nasdaq:

Poeh. Hier blijft het zwak. De rente blijft hier de boosdoener. De chipcrisis lijkt voorbij maar de schulden van de tech bedrijven drukken zwaar. Amazon kondigde deze week forse ontslagen aan, Facebook zet miljarden op de Metaverse en Tesla kelderde deze week nog verder. Beleggers vrezen de opkomst van concurrenten en het irrationele gedrag van Elon Musk.

Bitcoin:

Bitcoin is weer helemaal stilgevallen. De MACD loopt voorzichtig op maar is negatief. 19.900 is zware weerstand. Men probeert boven de steun op 15.000 te blijven, en dat is het dan. Deze week gebeurde hier niets.

Verwachting:
De VS blijft achter en dat geeft wat twijfel. Maar puur vanuit de TA gezien heeft de AEX overtuigend de draai gemaakt en het ziet er nu opeens positief uit. Hoger dus.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email