Beursverwachting 8 augustus 2021

Verwachting vorige week:
“De bedrijfscijfers zijn prachtig, overweldigend prachtig. Maar beleggers krijgen hoogtevrees: gaat dit zo door en blijft de steun dan wel in stand? Maandag wordt spannend gezien het candletje van vrijdag. Een zijwaartse week kan, een lagere week kan ook. Maar feit is dat alle uptrends intact zijn en dat ze ijzersterk zijn. Vooral in de indicatoren. Dus moet ik toch weer hoger verwachten.”

Beursweekverwachting van zondag 8 augustus 2021

AEX (daggrafiek):

En ja, opnieuw werd het hoger. Deze week van 754 naar 768 dus liefst 14 punten. De daggrafiek stijgt vrolijk verder in kanaal EF en de indicatoren staan sterk. De laatste twee candles hadden wel moeite met het niveau 768, de AEX is tijdelijk boven 770 geweest.

AEX (weekgrafiek):

IJzersterk, wat een grafiek is het toch. Blijft stijgen in kanaal BM-BN, indicatoren uitstekend. RSI in begin van overbought-fase: dat is heel sterk. Vorige week schreef ik bij de RSI: niet getoond, dat was een vergissing.

Dow Jones:

Een goede candle, bovenin het lichaam gesloten. Steun op 34.880 hield het opnieuw dus daar wordt ie steviger van. Maar het lukt de DOW nog niet om boven trendlijn P te komen. Indicatoren goed met de MACD aan het afkoelen. Het kan voorzichtig wat hoger.

Nasdaq 100:

Een kalme week, ietsje hoger. De Nasdaq kleeft aan lijn R3, de candles gaan er steeds door heen. Zo te zien kan ik ietsje naar rechts een nieuwe lijn R4 gaan trekken (maar dat kan nu niet want de software is in onderhoud). De Nasdaq heeft de laatste drie weken moeite met het niveau bij 15.180. Maar het ligt er allemaal vriendelijk bij en het kan rustig wat hoger.

DAX:

De DAX stuit al vele, vele weken af op het niveau 15.800 maar blijft er wel tegenaan duwen – dat is positief – en heeft deze week weer een nieuwe aanval ingezet. De Stochastics draait naar boven, de rest van de indicatoren staat gezond: ook hier kan het rustig hoger. De steun van trendlijn D werd twee weken geleden nadrukkelijk bevestigd. De lijnen Z en Z2 kunnen weg.

Aalberts:

21 juli kwam Aalberts met de kwartaalcijfers en schoot het fonds omhoog. Aalberts was aan het consolideren maar heeft nu de uptrend weer flink te pakken, terwijl de indicatoren duidelijk naar boven draaien en de RSI de overbought-zone in gaat. Kan verder omhoog dus.

Bitcoin:

Bitcoin is inderdaad boven de 38.200 weten te komen. Dat lijkt goed nieuws maar de indicatoren geven nog steeds vooral zwakte aan. Oppassen dus.

Verwachting:
Deze week heb ik weer een analyse gelezen dat er binnenkort 100 punten afgaan. Indien u meent dat een beurs niet ongestraft door kan stijgen en er dus een correctie moet komen dan is dat toch vooral: een mening. Ik heb geen mening, ik kijk naar de grafiek. De rentes zijn ook veel verder gedaald dan iedereen voor mogelijk had gehouden. Ik zie nog geen begin van een correctie. Wel zie ik dat alles rustig verder wil stijgen. De AEX loopt daarbij duidelijk voorop en geeft daardoor een wat vertekend beeld.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Laatste nieuws: Onze Aandelen- en Turboportefeuille bereikt een nieuw record!

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email