Beursverwachting 7 november 2021

Verwachting vorige week: “De pluspunten hebben ruim de overhand: in de daggrafiek heeft de AEX een nieuwe steun op 800, de maandgrafieken zijn prima, de Nasdaq verbeterde deze week enorm. En misschien het belangrijkste: ik zie de rente niet zo snel stijgen als iedereen vreest. Het blijft dus gewoon TINA en de verwachting is positief. Again.”

Beursweekverwachting van zondag 7 november 2021

AEX (Daggrafiek):

De AEX steeg van 810,9 naar 819,7 zeg maar 9 punten. Iets meer dan een procent. Vorige week werd op 818 een weerstandje gevormd. Deze week sprong de AEX op donderdagmorgen met een klein gapje over die weerstand heen. Daarna werd het donderdag en vrijdag moeizaam om dit vast te houden. De candle van vrijdag kan op een topje duiden. De schaduw bovenaan is lang. Maar we zien vaak op vrijdag tegen het slot wat winstnemen dus ik hecht er niet veel waarde aan.

Intussen is een kanaaltje PP2 ontstaan dat richting 840 wijst. Een overtuigend kanaaltje is het nog niet, maar we gaan het zien. Richting blijft: omhoog bij prima indicatoren.

Goed mogelijk dat volgende week toch eerst het gapje naar 816 nog gevuld moet worden. Dan komen we even onder de 818 en ook onder P.

AEX (weekgrafiek):

Niets op aan te merken. Rustig verder stijgen bij heel sterke indicatoren.

ASMI:

ASMI overtrof met zijn cijfers de verwachtingen. Sommige analisten menen dat het nu wel genoeg is, maar de meeste analisten handhaven het koopadvies. Hoe dan ook, ASMI stijgt de laatste weken veel verder dan ASML en is een stevige pilaar onder de AEX. ASMI breekt boven uit het trendkanaal. Een sterk signaal. Kan het nog hoger? Ja dus.

Dow Jones:

Vorige week schreef ik: “We mogen weerstand verwachten bij het trendlijntje. Maar met deze indicatoren – ook hier Stochastics recht omhoog – is goed mogelijk dat de lijn gebroken wordt.”
En ja dus. Maakt zich op voor verdere stijging.

Nasdaq 100:

Uit de tekst vorige week: “Ook hier zit komende week een trendlijn in de weg. Dus ook hier is “gedoe” mogelijk maar de richting is: hoger.” Welnu, de Nasdaq lijkt P4 te willen breken. Het is nog niet definitief, we kunnen komende week best weer even eronder komen, maar de richting is ook bij de Nasdaq: verder omhoog.

Bitcoin:

Niets wijst op een daling. Hard omhoog gaat het ook niet de laatste drie weken. Voorzichtig verder dus.

Bund:

Yep. Ik gaf het al aan: ik geloof niet zo in stijgende rentes. Misschien komt de Bund wel even onder 168 maar de Bund blijft voorlopig hoog en de rente dus laag. Welnu, afgelopen week werd de steun 168 meteen al overtuigend bevestigd. We komen niet eens even onder 168, de Bund gaat meteen al omhoog. Conclusie: de rente blijft laag en aandelen blijven dus aantrekkelijk.

Verwachting:
Gewoon: positief.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Print Friendly, PDF & Email