6 juli 2024

Beursverwachting 7 juli 2024

Verwachting vorige week: Deze keer deden de beurzen niets en dat verbaast me ook niets. Ze staan op topniveau en de vraag is wat ze nog hoger kan brengen. Er is daarentegen wel iets wat ze lager kan brengen. En dat is renteangst….. 

 

Beursverwachting 7 juli 2024:
Er waren deze week inflatiecijfers in de VS. De algemene PCE-prijsindex kwam in mei uit op 2,6 procent, een daling ten opzichte van 2,7 procent in april.
De inkomens stegen in mei met 0,5 procent. De inflatie was dus OK en de markten bleven deze week hoog. De AEX is rustig maar het is wel spannend.
De wig in de daggrafiek kan op een correctie op komst duiden. De weekgrafiek heeft moeite om hoger te komen maar de indicatoren zijn gezond.

 

AEX (Daggrafiek):

Tien punten erbij. Dinsdag zakte de AEX naar 915 en verliet de wig aan de onderkant. Maar de candle van dinsdag werd een hammer en woensdag volgde een gap naar boven. Terug in de wig…
De indicatoren draaien wat naar boven.

 

AEX (Weekgrafiek):

De AEX stopte wederom bij 935. Maar het is een candle die vooral hoger wil en de indicatoren staan hoog en draaien zelfs naar boven.


DAX: 

De DAX bewoog tussen Z en A2. Aan welke kant gaan we eruit? De MACD lijkt naar boven te willen…


DOW JONES:

Toch vooral positief. MACD kan ook hier naar boven gaan draaien.


Nasdaq: 

Zo. Onvoorstelbaar. En niets duidt op topvorming.


ASML: 

De AEX stijgt dankzij tech. Zie ook de Nasdaq… Vooral ASML weegt zwaar. ASML sprong maand geleden 8% omhoog omdat er drie machines werden verkocht.
ASML steeg daarna verder maar de uitputting lijkt me nu toch nabij. Dat ASML hard zou kunnen gaan wisten we al bij de pijl:
ASML brak uit boven de 770 maar zette de pull back niet op 770 maar op 800… haast dus.


BESI:

BESI steeg deze week 8%. De MACD blijft wat achter: ik vermoed dat BESI hoger kan maar dat ook BESI zijn top nadert en niet boven de vorige top komt.


Bitcoin: 

Vorige week was de conclusie: “Er lijkt me meer kans op verdere daling.” Lelijke candle. Er kwamen deze week veel Bitcoins vrij.
Een failliet platform werd afgewikkeld en grote landen verkochten Bitcoin. Bitcoin vond steun op 53.000 maar de indicatoren dalen hard.


Verwachting:
Het is nog niet te zeggen waar dit ophoudt. Dat moet wel een keer. Je zou toch denken dat een top eraan zit te komen…
maar voorlopig gaat men vrolijk door. Alle grafieken zijn nog steeds positief.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

 

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles