Beursverwachting van 7 januari 2018

Beursverwachting weekend 7 januari 2018

Daggrafiek AEX:

De eerste twee dagen van het nieuwe jaar waren slecht. Dat geldt als een slecht teken voor de rest van het jaar. Aandelen-analisten zijn ook niet overdreven optimistisch, aandelen zijn flink geprijsd vinden ze. Maar woensdag kwamen de markten weer in beweging en werd de uptrend flink voortgezet. Daarmee werd de eerste week van het nieuwe jaar positief en dat geldt dan weer als een goed voorteken voor de rest van het jaar.

De daggrafiek ziet er weer prima uit. De indicatoren draaien duidelijk naar boven. De AEX zet met overtuiging de aanval op de dubbele top bij 558 in. Die top kan er makkelijk aan, vervolgens is er wat weerstand van lijntje L over de laatste toppen. Die lijn loopt volgende week bij 564.

Weekgrafiek AEX:

Een krachtige candle. De weekgrafiek is gestopt bij trendlijn C en nog voor de horizontale weerstand van oude toppen op 560. De indicatoren draaien ook hier naar boven. We mogen verwachten dat 560 uitgenomen wordt en dat we op weg gaan naar 580.

Weekgrafiek Nasdaq 100:

De Nasdaq breekt naar boven uit, uit zijn meest stijgende trendkanaal. Eenkrachtig bullish signaal. De stijging sinds begin 2017 is fors en gaat gewoon verder. RSI overbougt en draait nog hoger.

Weekgrafiek Olie (Light Crude):

Zoals verwacht is de olie boven de weerstand op 60 dollar gebroken. Daarmee gaat de stijging van de olieprijs verder en dat is ook weer goed voor de beurzen. Weerstand nu op 69.

Verwachting
De DOW heeft opnieuw een alltime high neergezet. Dit ondanks een tegenvallend banenrapport vrijdag. De loonstijging blijft ook achter. De uptrends gaan gewoon door.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email