Beursverwachting 7 augustus 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markten worden duidelijk beter – behalve de DAX – en we mogen weer een positieve week verwachten.”

Beursweekverwachting van zondag 7 augustus 2022

AEX (Daggrafiek):

Vrijdag was het banenrapport in de VS prachtig maar daar schrok de markt van: meer kans op renteverhoging. Dus vrijdag werd de boel bedorven en werd de eerdere stijging alsnog een daling. De week uit met 7 punten verlies.
Vorige week schreef ik: “Weerstand is er nu bij 736 en de MA200 maar die hordes lijken wel te nemen”. Nee dus, precies daar stopte de stijging. Een top bij een dalende MA200 is niet goed. De indicatoren staan echter wel goed: het wordt zoeken volgende week.

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek blijft goed. Deze candle maakt voortzetting mogelijk en de indicatoren zijn redelijk.

DAX:

Precies gestopt bij de zware weerstand op 13.590 die ik vorige week noemde. Indicatoren duiden op voorzichtig proberen hoger te komen.

DOW JONES:

Identiek aan de DAX, maar hier meer ruimte tot er weerstand is.

Nasdaq:

Jawel, het is gelukt. Dat is belangrijk. De Nasdaq breekt boven neklijn N2 en maakt het kopschouderpatroon ongeldig. MACD blijft zwak maar alle indicatoren draaien wel naar boven.

Bitcoin:

Ik blijf het beeld gevaarlijk vinden. Wat een stress.

Verwachting:
De markten hebben vrijdag een klap gekregen. Het beeld is aarzelender geworden. Men wil nog wel omhoog maar het wordt moeizaam.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email