Beursverwachting 6 september 2020

Verwachting vorige week:
De AEX wil wat lager. Ik verwacht dat we kanaal WW2 gaan verlaten.
Maar onderliggend blijft de weekgrafiek wel goed en de VS stijgt rustig door.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 6 september 2020)

AEX: (Daggrafiek)

Zoals verwacht werd het kanaal WW2 verlaten. De lijnen GG2 kunnen weg, het gap is nu meermaals gepasseerd. Wel was G2 vrijdag nog de weerstand. Candles en indicatoren dalen nu, de MA200 is van steun nu weerstand naar boven geworden. Daarmee zijn we in principe op weg naar 522.

AEX weekgrafiek:

Het was een slechte week. Vooral donderdag en vrijdag knalde het hard naar beneden, maar omdat we begin van de week hoger waren gegaan tot 567 viel de totale schade toch nog mee. De weekgrafiek is nog steeds redelijk. De indicatoren zijn licht negatief, de MA 200 bood opnieuw steun en daaronder is nog steun van 535.

Dow Jones:

Ook de DOW en de Nasdaq knalden donderdag naar beneden en vrijdag begon het even hard. Een echte correctie zou je denken. Maar omdat het eerst hoger ging deze week en omdat het vrijdagavond opknapte, valt de week alsnog mee. De DOW test de uitbraak uit EE2. Dat kan. Indicatoren goed, de top is nog niet gezet.

Nasdaq:

Ook hier valt de schade uiteindelijk enorm mee. Ja, potentieel kan deze candle het begin van een toppatroon zijn. Maar dat moet ik nog zien, de indicatoren zijn zeer sterk.

ASML:

ASML begon de week goed maar viel met de Nasdaq mee naar beneden. De 295 lijkt het te houden. Als we volgende week een goede candle hebben dan is er een nieuw instapmoment.

ASMI:

Zo niet ASMI. Hier hield de steun het beslist niet. Ook hier zijn de indicatoren niet slecht maar we moeten toch even afwachten waar dit heen gaat.

Verwachting:
De AEX blijft in dezelfde range. De daggrafiek is verzwakt en wil lager. Alle weekgrafieken geven aan dat het onderliggend wel meevalt. Komende week maar even aanzien, het zou nog wat lager kunnen gaan. Met het herstel in de VS vrijdagavond beginnen we maandag als vanouds waarschijnlijk weer hoger.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email