Beursverwachting 6 november 2022

Verwachting vorige week: Het is dan mogelijk dat het totale beeld geleidelijk beter wordt – en dan worden de indicatoren ook wat beter – enz. enz. Simpel gezegd: het KAN de bodem zijn.

Beursweekverwachting van zondag 6 november 2022

AEX (daggrafiek):

4 puntjes kwamen erbij. Laagste punt was donderdag op 655, hoogste punt dinsdag op 680. Een rustige week waarin de steun op 656 bevestigd werd. De weerstand op 676 ook, maar de indicatoren staan goed dus de daggrafiek duidt op een nieuwe poging.

AEX (Weekgrafiek):

Hier is de candle wat minder sterk. Het is geen echte doji (de vorm van een plus) want de onderkant is langer en dat is positief. Maar twijfel is er ook. “Voorzichtig verder” zegt deze candle en de voorzichtig naar boven draaiende indicatoren passen daarbij.

DAX:

De DAX zette zoals verwacht de stijging voort en doet het weer beter dan de AEX. Daarmee brak de DAX zoals verwacht boven N2 en dat is een positief signaal: een uitbraak uit de wig. Maar volgende week wordt het zwaar, de weerstand van de 13.950 is stevig. Alle indicatoren wijzen omhoog maar daarbij staat de MACD wel nog negatief. De DAX gaat het proberen, maar of het meteen lukt of dat er eerst een pauze nodig is, dat is de vraag.

DOW JONES:

De DOW pauzeert even. Het was een stevige race omhoog en nu moed verzamelen om G te breken. De indicatoren hetzelfde als bij de DAX.

Nasdaq:

Vorige week schreef ik over de Nasdaq: “Heel matig.” De lijn op 10.960 heb ik warempel omgedoopt naar “N3”; ook deze lijn kan als neklijn van een gigantisch kop schouderpatroon worden gezien, een patroon dat zo ongeveer naar de hel wijst. De hoge rente en de afnemende reclame-inkomsten drukken heel zwaar op de techsector. Het beeld is en blijft zwak.

Bitcoin:

Bitcoin probeerde het weer wat verder en ik ben nog steeds niet overtuigd. Wat een bizarre grafiek.

Verwachting:
Voor de AEX, de DAX en de DOW is de verwachting voorzichtig positief. Het zijn grafieken die wat verder willen maar ook weerstanden moeten breken. Ze hebben allemaal een flink herstel laten zien. Het woord recessie valt steeds vaker maar de markten kijken alweer verder vooruit. Tech is een apart verhaal en de slechte tech doet de rest – zoals de AEX die ook veel tech kent – natuurlijk ook geen goed.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email