Beursverwachting 6 maart 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: Komende week lijkt de markt wat verder te gaan herstellen: er is een soort opluchting: meer dan dit is het niet. Dat neemt niet weg dat het grote beeld voor de komende weken toch negatief is. Al die analisten die in december zeiden dat 2022 een veel moeilijker jaar gaat worden, die krijgen gelijk.”

Beursweekverwachting van zondag 6 maart 2022

AEX (daggrafiek):

De korte termijn-opleving van vorige week legde het deze week grandioos af tegen het overall negatieve beeld door het oorlogsgeweld. De verwachting dat dat herstel nog een stukje verder kon ging de mist in. Vrijdag beleefde de AEX een inktzwarte dag. Deze week daalde de AEX van 728 naar 672, dus 56 punten. Bijna 8%.

De AEX breekt naar beneden uit het dalend kanaal CD, dat is een teken van grote zwakte. De AEX ging deze week door meerdere steunen en eindigde: precies op de hoofd-trendlijn A. Dat is geen toeval. Alle indicatoren staan slecht.

AEX (weekgrafiek):

Krak. Precies gestopt bij trendlijn A2. Wanneer deze lijn het houdt dan kunnen we spreken van een grote terugtest van de uitbraak boven A2. Houdt A2 het niet dat hebben we een mislukte uitbraak.

De MA200 stijgt nog want we hebben een lange tijd positief gezeten. Maar de negatieve indicatoren geven aan dat de druk op A2 flink is.

DAX:

Vorige week schreef ik: “Het beeld is zwak en de MACD gaat in de min.” Nou, de flinke candle van deze week maakt het bepaald niet beter. De candle gaat door de belangrijke steun op 13.590 en door middellijn Am om precies te stoppen op de MA200: geen toeval. Slechte indicatoren geven aan dat we verder richting lijn A kunnen.

DOW JONES:

Wat een enorm verschil. De VS is verder van de oorlog vandaan en deed het bescheiden. Maar toch ook hier een test van de uitbraak boven trendlijn E3. Indicatoren zwakjes maar hier geen paniek.

Nasdaq 100:

Kalm aan en precies – ja, precies – boven de neklijn 13.840 gebleven. Indicatoren slapjes maar met name de MACD echt slecht: het kan toch lager gaan.

Bitcoin:

Het hangt erom. Bitcoin stoeit met de neklijn 38.200 van het kopschouder-patroon. Ik zie Bitcoin nog wel erboven blijven, de MACD is wel negatief maar de rest draait wat naar boven.

EUR/USD:

Het is toch wat. Op EUR/USD was ik heel lang negatief. Mooi vlagpatroon, gevolgd door de doorbraak naar beneden door lijn Z. En dan bij de pijl die rare groene candle die alles in de war gooide. Vlag ongeldig. Veroorzaakt door de rentebeslissing van de Europese Bank waarbij ik echt niet kon begrijpen waarom die nou zo positief voor de euro zou zijn.
En nu duikt de EUR/USD toch weer overtuigend de negativiteit in. Door de oorlog vlucht men in de dollar en wordt Europa niet vertrouwd. EUR/USD nu toch aangekomen op trendlijn A en de druk daarop is – bij slechte indicatoren – heel groot. Dus toch.

Verwachting
De markten staan op cruciale punten. In principe is de verwachting lager, maar bij cruciale punten mag normaal steun worden verwacht. Nu de oorlog alleen maar erger wordt lijkt steun lastig.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email