Beursverwachting 6 februari 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: wellicht wordt het een moeizaam herstel en weer wild…

Beursweekverwachting van zondag 6 februari 2022

AEX (daggrafiek):

De verwachting kwam uit. Wild en drie puntjes erbij. Negatief is dat er nu een duidelijk toppatroon staat op 772. Verder is er positief nieuws. De neklijn op 750 van het toppatroon is doorbroken, men probeert het gevaarlijke patroon op te heffen. Dalend kanaal DD2 is verlaten. De MACD verbetert wat en lijkt te willen bodemen.

AEX (weekgrafiek):

Een candle met twijfel, een lange vlag bovenin, maar wel binnen het lichaam van de vorige candle gebleven. Stochastics duidt op verder dalen. Eerste steun op 738.

DAX:

De DAX had een slechte week. Bij deze indicatoren kan steun 14.840 het houden.

DOW JONES:

Een groene candle maar de vlag bovenin is lang dus er ging toch veel verloren. Hoe dan ook: weinig aan de hand bij de DOW. Rustig stijgend in FF2.

S&P 500:

De grote S&P 500 doet het wel slechter dan de DOW. Hier is het kanaal DD2 verlaten en bewegen we nu zijwaarts tussen 4.280 en 4.550. Indicatoren redelijk maar wel dalend.

Nasdaq 100:

Het beeld lijkt veel op dat van de S&P 500 maar dan wat slechter. Wat verder uit het kanaal gevallen de indicatoren duidelijk zwakker. Ook hier heeft de candle een lange vlag bovenin: we kwamen wel tot de weerstand 15.140 maar dat was duidelijk te hoog gegrepen. Maar de MACD nog steeds in het groen en dat er steun is op 13.840 werd met kracht aangegeven.

EUR/USD:

Het rentebesluit van de ECB gaf de euro onverwacht steun in de rug. Het vlagpatroon is ongedaan gemaakt en het hele beeld lijkt te draaien.

Bitcoin:

Vorige week scheef ik: “Bitcoin zet een hammer neer en is in een belangrijke fase gekomen: proberen een bodem te zetten boven 29.000.” Dat lijkt te lukken: vrijdag steeg Bitcoin 10% (!) en kwam duidelijk boven de 28.200. Maar alle indicatoren staan nog zwak, het wordt moeizaam.

Verwachting:
Overheersend is het zwak. Dat geldt meer voor de AEX dan voor de VS. Het blijkt zeker als je individuele aandelen bekijkt: de grote meerderheid staat slecht. Tegelijkertijd zien we de laatste twee weken dat het beeld begint te draaien naar zijwaarts. De indicatoren staan nog zwakjes maar men probeert het beeld wat te verbeteren. Komende week is de verwachting voor de AEX in principe slapjes, maar zeker ook gezien de VS verwacht ik toch nieuwe pogingen tot verbetering. Dus eind van de week wat hoger.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email