Beursverwachting van 5 november 2017

Beursverwachting weekend 5 november 2017

De verwachting was: “Hoger, hoger, hoger. Correcties zijn in deze markt zijwaarts. Die correctie is geweest, daar gaan we weer. Rustig op weg naar 555.” We gingen 5,5 punten omhoog en eindigden inderdaad op …… 555.

Daggrafiek AEX:

We zijn nu echt wel los van trendlijn B2, een belangrijk feit – al ging het in april alsnog fout. We lijken ook los te komen van C2. Het heersende kanaal is dus het sterk stijgende kanaal WV.

Het stijgt maar door, de indicatoren blijven hoog en de RSI draait weer wat naar boven. Het wil nog wat hoger zo te zien.

Weekgrafiek AEX:

Heel krachtig. We komen bij de weerstand op 560, de twee toppen uit 2007. Het niveau van voor de crisis. Ook hier stijgen we in kanaal WV. Indicatoren hoog, veel kracht in de candles: het lijkt erop dat we boven 560 kunnen komen.

Maandgrafiek AEX:

De maand sloot dinsdag af, de beginnende candle van november heb ik weggegumd. De Maandgrafiek geeft in dit detailbeeld ongeveer hetzelfde weer als de weekgrafiek: kracht.

Maandgrafiek AEX in overzicht:

In de overzicht-weergave wordt het beeld toch anders. De indicatoren staan lager dan bij de toppen in 2007. Het wordt steeds waarschijnlijker dat we de 560 wel gaan breken, maar nu lijkt 600 toch wel flink hoog.

Maandgrafiek DAX in overzicht:

Je weet niet wat je ziet. Twee flinke correcties geweest maar los daarvan: flink stijgend sinds 1984. De DAX staat nu op topniveau, de AEX niet. Het verschil: bij de berekening van de DAX wordt het dividend “herbelegd”. Maar dan nog. Wat een uitzonderlijke grafiek. Op weg naar 16.000.

Weekgrafiek DAX:

Vorige week schreef ik: “De DAX had een prima week, mede dankzij Draghi. De DAX is al met al met een indrukwekkende reeks bezig. Ook hiet geldt: negatief is het in elk geval niet, maar wel is het de vraag hoe lang dit door gaat zonder correctie. De RSI bleef hier lange tijd achter maar draait nu toch naar boven. Gaat overbought lukken? Na deze week lijkt het er wel op. Dan wordt 14.000 mogelijk”.

Welnu, het gaat recht omhoog. Ijzersterk. De RSI gaat inderdaad de overboughtzone in. Tussentijds even afkoelen mag en zou niet vreemd zijn.

Weekgrafiek EUR/USD in overzicht:

De wekgrafiek is conform wat ik al tijden meld: we hebben een “correctie” omhoog gehad, maar de trend is flink down. Steun is er nu op 1,1480.

Maandgrafiek EUR/USD in overzicht:

Evenals bij de AEX is het toch goed om eens naar de maandgrafiek in overzicht te kijken. De “stevige” downtrend waar we nu in zitten wordt dan toch gerelativeerd: feitelijk blijven we al lange tijd boven de stijgende trendlijn A. De indicatoren staan vrij goed: nu vraag ik me toch af hoe ver de daling nog zal doorzetten.

Verwachting: Gewoon hoger. Er is nog steeds geen alternatief, rente blijft laag. Het eindejaar komt er ook nog aan, het zal nu nog niet gaan corrigeren. Waarom ook, met die rente. We zouden als we bij 560 kwamen de stand nog eens opnemen. Welnu, we zijn er bijna en zo te zien kan die 560 wel sneuvelen. Zeker als je ook op de DAX let.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email