4 mei 2024

Beursverwachting 5 mei 2024

Verwachting vorige week: Iran lijkt weer vergeten. Het regent cijfers en die moeten heel goed zijn om deze niveaus vol te houden. De Amerikaanse economie koelde af maar de consumentenprijzen stegen wel. En die stijging houdt een renteverlaging in de VS tegen. Dat zien we bij de druk op de DOW. Maar de Euro steeg wel licht. De verwachting is onder deze omstandigheden best lastig. De markten staan op recordniveaus. Er is geen reden voor correctie, maar kan het nog veel hoger?
De AEX is onrustig maar lijkt wel nog wat hoger te willen.


Beursverwachting 5 mei 2024


AEX (Daggrafiek):

En inderdaad, er konden nog 5 punten bij.

Heen en weer, maar wel weer wat hoger binnen de toeter RW2. Indicatoren daardoor ook weer wat beter.


AEX (Weekgrafiek):

De candle is een candle die een vervolg van de stijging aangeeft (lange schaduw, wil niet zakken). Zou het kunnen dat R2 een steunlijn wordt? Hoe dan ook, bij vriendelijke indicatoren gaan we rustig verder en zo komt de 900 ook nog eens in de buurt.


DAX:

De DAX ging wel wat lager. Bij de DAX is de weerstand van lijn A2 duidelijk voelbaar. De indicatoren koelen af maar onderliggend is de grafiek sterk. De DAX is in pauzestand.


DOWJONES:

De DOW en de DAX lijken sterk op elkaar. Daarbij steeg de DOW deze week juist wel, om een dreigende situatie af te wenden. De Stochastic en de RSI staan bij de DOW echter duidelijk wat zwakker dan bij de DAX. Ze zouden negatief kunnen worden. De MACD heeft ook negatief gecrost maar een ding is zeker: de MACD staat wel gezond en dus is de hele grafiek nu onderliggend nog gezond. Maar ik vind het hier wat spannend: als de RSI negatief wordt gaan we toch corrigeren tot 37.000.


Nasdaq:

En ja hoor! Ook bij de Nasdaq een candle die duidelijk “niet wil zakken”. Dat signaal is niet mis te verstaan en ik hecht er meer waarde aan dan aan de indicatoren, waarbij de Stochastic nu negatief is geworden. Nasdaq blijft dus zijwaarts tussen 17.000 en 18.380.


Bitcoin:

Na de voorzichtig lagere candle van de vorige week heerste er deze week opeens een crisissfeer rond Bitcoin. Men weet het aan de “halvering” die nu achter ons ligt. Maar – we zien ze veel in deze sterke markten – ook hier weer uiteindelijk een candle die “niet wil zakken”. Voorlopig blijft 59.800 steun bieden en is er slechts sprake van een correctie. Daarna zou de stijging dan kunnen vervolgen.


Verwachting:
Een Dow die hoog maar lastig ligt, een Nasdaq die hoog ligt maar zijwaarts beweegt, een DAX die daalde maar rustig ligt.
De AEX blijft intussen sterk en lijkt in deze wat afwachtende markt toch weer wat hoger te willen.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

 


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles