Beursverwachting 5 juni 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markt zoekt naar verbetering. Ik geef het wel kans dat dat sentiment volgende week doorzet. Maar echt goed nieuws is er niet en de indicatoren zijn nog lang niet gezond.”

Beursweekverwachting van zondag 5 juni 2022

AEX (Daggrafiek):

De AEX steeg naar de weerstand 718 (719 in de weekgrafiek) en leverde daarna in. We kwamen beneden de 706 en de 703 en verloren op weekbasis een punt.
Het lukt de MACD om een plusje te bereiken maar de andere indicatoren draaien alweer wat naar beneden. We zien een patroon van hogere bodems en lagere toppen: stuurloos dus. De hogere bodem geeft moed maar het beeld nu is zwakker dan na de vorige mooie week.

AEX (Weekgrafiek):

Warempel, de AEX breekt boven de neklijn N2 van het omgekeerde SKS-patroon. Nu zou het feest moeten zijn. Maar dat is het niet. De candle is slecht, de weerstand van 719 was meteen te veel en die MACD: die blijft waardeloos.

DAX:

Vergelijkbaar maar nog steeds tikkie beter dan de AEX. Hier crost de MACD wel en zijn ook de ander indicatoren wat vrolijker. Zijwaarts tussen lijn N en 13.590 lijkt me een mogelijk scenario: de bodem is wel bereikt maar goed nieuws om eens flink te stijgen is er niet.

DOW JONES:

Vorige week was prachtig. De candle van deze week is matig maar mag nog als voorzetting worden gezien. De weerstand 33.260 was echter beide weken te zwaar. De indicatoren proberen op een heel laag niveau wat naar boven te draaien maar de MACD geeft gevaar aan. Even pas op de plaats binnen dalend kanaal GG2.

Nasdaq 100:

 De Nasdaq stuitte op neklijn N2. Dat levert een lagere top op bij beroerde indicatoren. De bodem is gezet maar omhoog wil het ook niet. MACD geeft nog steeds duidelijk lagere koersen aan.

Bitcoin: 

Ja ja. Bitcoin blijft strijden om de lijn N2. Iedereen weet ook wel dat het daar om gaat. Bij dit beeld en deze indicatoren is de kans dat we eronder gaan groot. Intussen schrijven alle coins-fora dat we nu moeten instappen. Het is een geloofsgemeenschap.

Bund:

De Bund daalt gewoon door en de rente blijft dus stijgen. Slecht nieuws, vooral voor de techaandelen.

Verwachting:
De markt wil wel bodemen maar kan nog niet stijgen. Er is geen goed nieuws. Dus blijven we naar een zwakjes beeld kijken met nog altijd kans op lagere koersen.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email