Beursverwachting van 4 maart 2018

Beursverwachting weekend 4 maart 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was “Voor komende week lijkt het erop dat het rustig kan blijven en dat we wat verder omhoog kunnen. Alle grafieken geven echter aan dat we voorzichtig moeten zijn, er hangt een volgende klap in de lucht. De trigger zou een duurdere euro kunnen zijn, maar of dat gaat gebeuren is lastig te zeggen.”

Nou, we gingen inderdaad verder omhoog en daarna kwam de klap. Die klap hing duidelijk in de lucht maar hij kwam toch nog eerder dan ik dacht, ik dacht dat een rustig weekje nog wel kon.

Vorige week vrijdag sloten we bij de pijl op 534, net onder de weerstand op 535. Ik verwachtte dat we boven de weerstand zouden komen en dat gebeurde ook, maandag kwamen we tot 540 en sloten we boven de weerstand op 538. Dinsdag ging het de hele dag hoger, weer tot 540, maar bij de huizencijfers smiddags in de VS ging het toch duidelijk lager en donderdag kwam dan de klap.

De groep candles van vorige week groeide begin van deze week uit tot een vlag, een uitermate negatief patroon. Donderdag braken we uit de vlag naar beneden en vrijdag werd de beweging naar beneden met enorme kracht doorgezet.

De indicatoren draaien uiteraard naar beneden maar ze zijn niet zo negatief als ik dacht. Qua indicatoren kan een bodem nabij zijn. Qua candles echter niet. De vlag heeft een koersdoel van 484 en de vaart naar beneden zit goed erin. Eerste steun is op 510 en daar moeten we echt wel heen. Daarna komen we bij trendlijn C rond 500.

Daggrafiek DAX:

Opnieuw identiek aan de AEX, de vlag is bij de DAX zelfs nog wat duidelijker.

Weekgrafiek AEX:

Heel dreigend. Twee weken geleden was er een bodemcandle, maar deze is opgeheven. Op weg naar de trendlijn bij 500, indicatoren zwak.

Weekgrafiek EUR/USD:

Deze week leek de EUR/USD te gaan dalen meer vrijdag herstelde het en bleef het boven de steun. Het herstel lijkt op een “hammer”, het geeft aan dat men nog niet zo laag wil. En daarmee blijft het nog steeds spannend. De krachten naar boven geven niet op, de indicatoren zouden nu weer naar boven kunnen draaien. Een aanval op de trendlijn bij 1,25 blijft nog steeds goed mogelijk. En dat is niet goed voor de AEX, die het toch al moeilijk heeft.

Verwachting
Lager dus. Eerste steun op 510, richting is 500 als we de weekgrafiek mogen geloven.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email