Beursverwachting 4 juli 2021

Verwachting vorige week
“Daggrafiek is geen toonbeeld van kracht en de DOW heeft het moeilijk. Maar de weekgrafiek is heel gezond en de Nasdaq is heel gezond. Dan blijft de verwachting dus toch: hoger.”

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 4  juli 2021)

AEX (maandgrafiek):

Eind mei sloot de AEX op 709 en woensdag 30 juni sloot de AEX op 729: 20 punten in juni.

De AEX is bezig met de uitbraak boven kanaal AA2 en de weerstanden 692/701. Technisch zitten we dus in een vuurwerkfase. De indicatoren staan supergoed: de MACD staat hoog en wijst recht omhoog, de RSI begint aan een overbought-fase: de fase met de meeste groei. Daarmee lijkt de AEX op weg naar de 800 en verder.

AEX (daggrafiek):

De AEX blijft moeite hebben met de 736 maar blijft er ook duidelijk tegenaan duwen. Dat geeft toch de meeste kans op een doorbraak. Indicatoren goed maar nu licht dalend: er moet nog moed worden verzameld.

AEX (weekgrafiek):

Een redelijke candle. Deze week niks opgeschoten maar de candle is wel groen, een beetje daling werd weggewerkt. In principe is deze candle een voortzettingscandle. Hetzelfde als de DOW: onderliggend sterk maar nu even pauze, indicatoren goed maar nu even dalend.

DOW JONES (maand):

De DOW is in juni niet opgeschoten, we zagen al eerder dat de DOW achterbleef. De candle van juni heeft het lichaam wel bovenin en dat is dan nog positief te noemen: een daling werd weggewerkt. Onderliggend zien we natuurlijk een krachtige stijging.

Overigens staan de indicatoren hier identiek aan die van de AEX in de maandgrafiek, zij het dat hier de MACD nog veel hoger staat. Daarmee staan de indicatoren ook hier supergoed: de stevige uptrend kan in principe worden voortgezet richting lijn B2 rond de 40.000.

DOW JONES (week):

Bijzonder. Precies teruggekeerd tot de behoorlijke weerstand op 34.880. Ook terug in kanaal PP2. Indicatoren goed hoog maar nu even afkoelend. Evenals de AEX blijft de DOW de weerstand opzoeken. Lijkt er dus doorheen te willen maar met de dalende indicatoren lastig te zeggen hoe snel dat zal gaan.

Nasdaq (maand):

De Nasdaq deed het uitstekend: een prima candle. Indicatoren ook hier: uitstekend. Wel is er een gevaar: het blauwe wigpatroon dat sinds de uitbraak boven B2 is gevormd. Komen we beneden de wig dan is een terugkeer naar B2 waarschijnlijk – als een test van de uitbraak of als meer slecht nieuws.

Nasdaq 100 (week):

Uitstekend, uitstekend. De indicatoren draaien evenals vorige week hier wel omhoog.

Bitcoin:

Probeert in deze zone te bodemen. Omdat er deze week geen daling naar de 29.000 volgde werd Bitcoin in feite iets sterker. Men probeert het dus. Maar het blijft een heel gevaarlijk plaatje.

Verwachting:
De AEX en de DOW staan bij een weerstand. In juni schoot de DOW niet op. De uptrend blijft intact maar de indicatoren koelen nu wat af. Daarmee lijkt het een kwestie van wat geduld: de DOW zal uiteindelijk wel verder stijgen. De Nasdaq heeft wel weer alle vaart erin. De AEX lijkt evenals de DOW nu te pauzeren bij de weerstand. Maar de AEX lijkt inhoudelijk veel op de Nasdaq en zeker met die wind in de rug zal ook hier de weerstand wel een keer gaan sneuvelen. Meeste kans blijft dus toch op wat hoger, maar niet zeker of dat al meteen is.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email