3 februari 2024

Beursverwachting 4 februari 2024

Vorige verwachting: Ben wat benieuwd naar de Nasdaq, maar verder ziet alles er gezond uit.


Beursverwachting van 4 februari 2024:


AEX (Daggrafiek):

Een rustige week, weer 5 punten erbij. Het hadden er tien kunnen zijn maar vrijdag leverde de AEX alsnog 5 punten in. Zonder duidelijke reden, alle andere indices stonden goed. Laten we zeggen dat bij 727 de weerstand 730 van de alltime-high voelbaar werd. Wellicht logisch, maar intussen zet men in de VS wel nieuwe records neer.

De oude gaps heb ik weggehaald, ze zijn gesloten. Het nieuwe breakaway-gap 788 – 800 heb ik nu ingetekend. De stijging van 766 naar 822 lijkt absurd, maar dit is wat er gebeurt als er rente-optimisme in de markt komt. Intussen wordt aan spoedige renteverlagingen steeds meer getwijfeld, maar goede bedrijfsresultaten houden de rally in stand.

Moet ik nog zeggen dat het er goed uitziet? Bij uitstekende indicatoren? Intussen worden er steeds meer puts gekocht want men gaat ervan uit dat het tijd wordt voor een correctie. Dat zal best. Maar dat blijft dus gokken. Een correctie zie je pas als er een top staat en die staat er nu nog niet.


AEX (Weekgrafiek):

Een rustige candle die aarzelt bij de alltime-high op 830. De indicatoren kunnen niet beter dus ik verwacht een nieuwe aanval op de top.


DAX:

De DAX zet wel een candle neer die het begin van een toppatroon kan zijn. De Duitse economie blijft achter bij de rest.


DOW JONES:

Prachtige candle weer. Wat een race vanaf de 32.500. Indicatoren uitstekend.


Nasdaq:

De Nasdaq gaf vorige week een twijfel-candle en ik schreef dat ik deze week vooral op de Nasdaq zou letten. Twijfels rond de rente en de bedrijfscijfers van de vijf techreuzen stonden op de agenda… De Nasdaq begon dan ook met een daling tot bijna 17.000. Maar zie, de cijfers waren goed en eigenlijk had ik dat ook wel verwacht. En dus werd deze week uiteindelijk de stijging toch weer doorgezet.


Bitcoin:

De candle van vorige week was duidelijk: niet zakken. En dus steeg Bitcoin iets. Het blijft zijwaarts en op de achtergrond: best spannend. Maar, alle indicatoren in het groen.


Verwachting:

De Shanghai-index stond in 2015 boven de 5000 en staat nu bij 2700. In HongKong heeft de Hang Seng-index op 33.000 gestaan en die hangt nu bij de 15.500. In dat deel van de wereld gaat het dus slecht. De een-kind politiek heeft desastreus uitgepakt, de Chinezen houden het nog steeds bij één kind. Geen wonder dat de spookflats van Evergrande leeg staan. Een schuld van meer dan 300 miljard euro bij dit vastgoedbedrijf, dat is een bijzondere prestatie. Rusland heeft dus een bondgenoot die zelf ook in de problemen zit. En bij de oorlog in Oekraïne gaat het om de lange adem.

In het westen is het hosanna. Hoge beurzen, lage werkloosheid. Voor komende week ziet het er opnieuw goed uit.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

[maxbutton id=”3″ ]


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles