Beursverwachting 4 april 2021

Verwachting vorige week
De AEX staat voor belangrijke weerstanden maar het ziet er heel goed uit, ze zouden kunnen sneuvelen. DOW ook sterk. De Nasdaq die tijdenlang de sterkste was is voorlopig het zwakke broertje: men draait van tech naar “gewoon” nu de gewone economie weer op stoom komt. Invloed van de “Suez-crisis” is nog niet zichtbaar. Zal waarschijnlijk via hogere prijzen worden opgelost.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 4 april 2021)

AEX (daggrafiek):

Zoals verwacht opnieuw hoger. De AEX begon maandag met een klassieke truuk: gewoon met een gap over het weerstandje van de afgelopen periode op 685 en over de trendlijn Q2 heen springen. Vrijdag werd dat dunnetjes herhaald: gewoon bij opening meteen over de alltime high 703 heen springen. Het hoeft niet te verbazen. En daar staat de AEX dan: in “uncharted territory”. Hier zijn geen oude weerstanden, hier is gewoon: niets.

Een sterke grafiek met uitstekende indicatoren: kan gewoon verder omhoog.

AEX (logaritmisch)

De maand maart is om. De maandgrafiek is duidelijk (het kleine candletje van 1 april uiterst rechts mogen we wegdenken): de AEX gaat uitbreken boven de weerstanden van 692, 701 en van trendlijn A2. De AEX gebruikt ook hier een bekende truuk: door het kruispunt heen. De uitstekende indicatoren ondersteunen een verdere stijging.

AEX (Maandgrafiek) 

Hoe ver kan de AEX komen? De vlag in de weekgrafiek wees ons een flinke tijd geleden al op koersdoel 732. Maar de maandgrafiek belooft ons fantastische vergezichten. Immers, de AEX bewoog oorspronkelijk in dalend kanaal PP2. Dit kanaal was liefst 402 punten breed. De AEX brak maart 2017 bij AEX 500 boven P. Deze uitbraak werd twee keer teruggetest, de tweede test was zeer heftig, geheel tot lijn A en meteen weer terug. Maar intussen is de uitbraak boven P dan toch wel definitief. Dat betekent dat we vanaf de 500 gerekend bij een lineaire schaal eigenlijk 402 punten hoger kunnen: koersdoel 902. Echter, bij een logaritmische schaal – zoals deze grafiek is – kom je rond de 1500 uit. OK, een mooi doel, toch?

DOW (Maandgrafiek)

De maandgrafiek van de DOW (weer het candletje van 1 april uiterst rechts wegdenken) is prima: vanaf de steun op 29.000 zijn we bij prima indicatoren op weg naar lijn B2 bij ongeveer 37.700.

S&P 500 (Maandgrafiek)

Na een stijging vanaf 1982 bewoog de S&P500 in een zijwaarts kanaal van maart 1996 tot de uitbraak in april 2013. Die uitbraak gaf een koersdoel ter breedte van het zijwaarts kanaal, dus op de stippellijn bij 3.740. Dat doel heeft de S&P al bereikt en de S&P stoot nu door naar trendlijn A2 van het huidige stijgende kanaal AA2. In tegenstelling tot de DOW kan de S&P dus voor weerstand komen te staan – of de S&P moet uitbreken, wat bij deze indicatoren – na wat aarzeling – ook mogelijk is.

Nasdaq (Logaritmisch)

De candle van maart (de voorlaatste candle) zakte maar sloot toch weer gelijk: de Nasdaq wil niet echt zakken. Omgekeerd wilde de candle van februari niet echt stijgen. Kortom: voorzichtig stijgt de Nasdaq verder na de uitbraak boven trendlijn B2.

AEX (weekgrafiek)

Rustig bezig met uitbraak boven 703. Wil verder omhoog.

BMW

Twee weken geleden liet ik de weekgrafiek van BMW zien. BMW sloot die week op 82,5 (pijl 1) en de vraag was of we voor onze portefeuille de winst op 89 (pijl 2) hadden moeten nemen. Natuurlijk knaagde dat wat, maar de visie was dat BMW op weg was naar 95. Nu, twee weken verder, staan we weer op 89 en wil BMW nog steeds verder doorgaan. Dus toch maar wachten hoe ver het komt tot er een toppatroon komt en/of de indicatoren draaien.

Bitcoin

Bitcoin blijft duwen tegen de 58.900. Bij deze zeer hoge indicatoren is wat pauze logisch. Maar vroeg of laat zal het hoger gaan. Waarschijnlijk: vroeg.

Verwachting
Het blijft er goed uitzien.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email