Beursverwachting 31 juli 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De AEX viert zijn eigen feestje en verbetert duidelijk. De verwachting is voor het eerst in zeer lange tijd positief. De omgeving blijft echter veel zwakker.”

Beursweekverwachting van zondag 31 juli 2022

AEX (Daggrafiek):

Jawel, 25 punten erbij en een zeer overtuigende doorbraak door de neklijn van de omgekeerde kopschouder. Koersdoel 877 dus zou mooi zijn als dat lukt. Weerstand is er nu bij 736 en de MA200 maar die hordes lijken wel te nemen, de indicatoren staan prima.

AEX (Weekgrafiek):

Uitstekend. Ja, hier staat de MACD nog laag maar die crost wel naar boven en alle andere indicatoren zijn nu goed tot “vrij goed”.

AEX (Maandgrafiek):

Dat is nog eens een candle. De draai is gemaakt. Lijn C hield het fantastisch. Zoals eerder gezegd: de altijd trage MACD staat hier nog gewoon positief. De RSI: redelijk. De Stochastics: zwakjes, even een stap terug in de race naar boven kan dus wel nog. Maandgrafiek is al die tijd boven de MA200 gebleven.

DAX:

Het verschil met de AEX blijft opvallend. DAX is duidelijk zwakker en zal het lastig krijgen bij de zware weerstand op 13.590. Indicatoren: heel matig.

DOW JONES:

Het belangrijkste nieuws van deze week is dat nu ook de VS verbetert. Dat was al voor het rentebesluit van de FED en ging daarna door. Het lijkt dat de recessie-angst wat afneemt na veel bedrijfscijfers.

Nasdaq:

De Nasdaq steeg naar een cruciaal punt: komen we boven N2 dan wordt het kopschouderpatroon ongeldig en vervalt het koersdoel op 9.180. Het kan. De MACD is wel nog zwak maar alle indicatoren draaien wel naar boven.

Bitcoin:

Het hangt er nog steeds om. Bitcoin probeert te herstellen. Blijven we boven MA200?

Verwachting:
De markten worden duidelijk beter – behalve de DAX – en we mogen weer een positieve week verwachten.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email