Beursverwachting 30 oktober 2022

Verwachting 16 okt 2022: “Simpel gezegd: het KAN de bodem zijn. Maar eerlijk is eerlijk: ik zou er nu niet vol ingaan.”

Beursweekverwachting van zondag 30 oktober 2022

AEX (daggrafiek):

Zoals verwacht stegen alle markten wat verder. De Nasdaq bescheiden en de AEX (ook veel tech) redelijk: 14 punten erbij. De DOW maakte een echte sprong, het verschil tussen de gewone aandelen de techaandelen is groot.

De AEX probeert nu boven lijn L2 te komen. En dan volgt de weerstand op 676. Vrijdag was een zwakke dag, de AEX begon laag en er leek een toppatroon te ontstaan, maar de sterke DOW hielp de AEX en zo bleef er slechts een verlies van twee punten over.

Het goede nieuws staat vooral bij de indicatoren. De MACD gaat warempel naar positief! De Stochastic staat hoog en de RSI boven de 50.

AEX (weekgrafiek):

Tja. Het is wat beter. Maar nog een lange weg te gaan. Boven de 700 is de AEX boven lijn A2 en boven lijn R. Dus 700 is ons richtpunt, makkelijk te onthouden. Kijk die MACD: beslist zwak. Nu vol erin in de verwachting dat die 700 er wel komt is gevaarlijk.

DAX:

Geen tech dus wat beter dan de AEX deze week. De DAX gaat warempel proberen boven N2 te komen. De MACD staat erg laag maar OK, hij draait wel naar boven. Stochastic en RSI ook: de poging gaat volgende week verder.

DOW JONES:

Hup. Dat is nog eens een candle. Meteen naar lijn G. De MACD crost nu inderdaad. Dit wil verder omhoog.

Nasdaq:

Heel matig. Geen overtuigend bodempatroon op de 10.960. Ja, de MACD divergeert positief – maar flink zwak is ie wel nog.

Bitcoin:

Als de markten stijgen doet de Bitcoin dat ook. De soap gaat dus verder. Het kan zijn dat de 19.000 het echt gaat houden. Men doet er alles aan. Maar de MACD schreeuwt nog steeds: gevaar. Nog een lange weg te gaan voordat die positief is.

Verwachting:

De analyse is eenvoudig. De markten zijn aan een herstel begonnen. Er is veel herstel nodig. Pas boven 700 wordt het weer wat gezond. Maar, men probeert het.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email