Beursverwachting 30 mei 2021

Verwachting vorige week
Zo erg is het niet. De markt wil niet echt zakken. Mij lijkt dat ook niet nodig maar dat is slechts mijn mening. Voor komende week verwacht ik eigenlijk wat verder herstel.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 30 mei 2021)

AEX (daggrafiek):

De verwachting kwam uit, de AEX herstelde deze week van 707 naar 713, dus zes punten.

Sinds 1 april beweegt de AEX zijwaarts. De indicatoren staan vrij vlak. Alleen de Stochastics beweegt nu mooi omhoog. Samen met een MACD in de plus en de stijgende trend zou je hier wederom verwachten: wat hoger.

AEX (weekgrafiek):

Na de candle van vorige week – “ik wil niet dalen” – nu een rustige voortzetting van de stijging. Indicatoren hoog, sommige zijn negatief gecrost maar op hoog niveau. De weerstand op 719 staat er maar de AEX wil wel daar naar toe.

AEX (Maandgrafiek):

De maand is maandag om. We kunnen wel alvast kijken waar het heen gaat. We zien dat we evenals in april vrijwel niets zijn opgeschoten maar: de candle van mei is een hammer, dus de AEX is hersteld van een terugval en “ik wil niet dalen”. De indicatoren zijn op maandbasis uitstekend. De MACD staat hoog en wil hoger, de Stochastics staat hoog en de RSI wil zelfs uitbreken naar overbought.

De AEX is bezig met uitbreken boven trendlijn A2. Het gaat niet hard – er is nu eenmaal weerstand – maar de voortekenen zijn gunstig.

Bitcoin:

Ethereum:

Cardano:

Bij de crypto’s maken de Bitcoin, Ethereum en Cardano dezelfde beweging. Beleggers zien kennelijk geen verschil tussen deze munten. Op detailniveau zijn er wel verschillen.

Bitcoin: slechte weekcandle, de MACD staat hoog maar alle andere indicatoren zijn echt negatief: vanwege de hoge MACD hoeft er geen paniek te zijn maar de verwachting is wel lager, wellicht nogmaals de steun op 29.000 opzoeken.

Ethereum: MACD ook hoog maar niet, zoals bij de Bitcoin, negatief gecrost. De ander indicatoren dalend maar niet, zoals bij de Bitcoin, negatief. Kortom, Ethereum toch sterker en hoewel de laatste candle hard drukt op 2045 zou deze steun het wel kunnen houden.

Cardano: zelfde als Ethereum. Door 1,49 gezakt met een slechte candle maar toch kans dat we volgende week boven 1,49 kunnen sluiten.

Verwachting:
Het gaat niet hard maar opnieuw ziet het er goed uit. Als de uitbraak uit het trendkanaal slaagt kan er ook een versnelling komen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email