29 juni 2024

Beursverwachting 30 juni 2024

Verwachting vorige week: Deze keer stegen zowel DOW als Nasdaq. De omgeving blijft dus positief. De weekgrafiek van de AEX is gewoon ijzersterk, te dure aandelen of niet. 935 is een weerstand.
Het kan dus weer wat hoger. En de wig in de daggrafiek? We gaan het zien – een uitbraak naar boven kan ook nog…


Beursverwachting van 30 juni 2024:


AEX (Daggrafiek):

Deze week verloor de AEX 1,5 punt. Bijna niets. Er trad wel een verzwakking op: steunlijntje Z2 dat binnen de wig liep werd gebroken. Dat lijntje is nu weg.

De AEX bevindt zich nog binnen de wig ZW3. De wig wordt nu echt smal en er zijn al vijf raakpunten. De indicatoren staan nog vrij hoog maar ze bewegen allemaal naar beneden. Gaat de AEX boven of beneden uit de wig? Intussen zijn we sinds 6 juni niets opgeschoten.


AEX (Weekgrafiek):

Drie keer is de AEX nu afgeketst op 935. De candles hebben de schaduw bovenin. Maar – de AEX blijft het wel proberen. De indicatoren staan gezond.
Er is geen toppatroon, ook wat dat betreft blijft het ”proberen”.


DAX:

De DAX steeg iets verder met een weifelende candle. Het beeld is niet veranderd. De DAX bleef boven korte termijn steunlijntje Z. De indicatoren draaien naar beneden. Evenals vorige week lijkt me een vervolg naar beneden het meest waarschijnlijk. Afkoeling, geen grote correctie.


Dow Jones:

Iets gedaald, een weifelende candle.


Nasdaq:

Onveranderd, een weifelende candle.


Bitcoin:

Bitcoin ging inderdaad lager. De steun 59.800 deed zijn werk. Maar de candle van deze week geeft wel druk op die steun aan. De indicatoren koelen af maar de MACD staat vrij hoog. De Bitcoin staat voor een keuze: ofwel zijwaarts bewegen tussen de 59.800 en de 69.000, zijwaarts op topniveau, ofwel de steun gaat eraan. Er lijkt me meer kans op verdere daling.


Verwachting:

Deze keer deden de beurzen niets en dat verbaast me ook niets. Ze staan op topniveau en de vraag is wat ze nog hoger kan brengen. Er is daarentegen wel iets wat ze lager kan brengen. En dat is renteangst. De beurzen zijn zo gestegen vanwege de verwachting dat er renteverlagingen komen. Mocht echter de inflatie tegenvallen – of mocht men tot de conclusie komen dat het huidige prijsniveau in de VS – het belangrijkste verkiezingsthema – toch wel erg hoog is (wat de kiezers nu echt al vinden), dan klapt de boel even hard in elkaar.

Het zal dus de komende periode dus vooral om de inflatiecijfers draaien. Vallen die tegen dan gaat het mis. Het lijkt me een scenario om wel rekening mee te houden.
Er waren deze week inflatiecijfers in de VS. De algemene PCE-prijsindex kwam in mei uit op 2,6 procent, een daling ten opzichte van 2,7 procent in april. De inkomens stegen in mei met 0,5 procent.
De inflatie was dus OK en de markten bleven deze week hoog.
De AEX is rustig maar het is wel spannend. De wig in de daggrafiek kan op een correctie op komst duiden. De weekgrafiek heeft moeite om hoger te komen maar de indicatoren zijn gezond.

 

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

 


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles