30 juli 2023

Beursverwachting 30 juli 2023

Vorige analyseDe positieve DAX en DOW geven zeker steun in de rug, de wat corrigerende Nasdaq niet.

Beursweekverwachting van 30 juli:

AEX (Daggrafiek):

Eindelijk dan de uitbraak. Donderdag was het rentebesluit van de ECB maar daarvoor begon al de harde stijging. De AEX is in het gap 787-800 gedrongen. Bij 800 mogen we weerstand verwachten. Maar verder wijst alles omhoog.

AEX (Weekgrafiek):

De AEX verlaat het stijgend kanaal LL2 aan de bovenkant. Dat is een heel bullish signaal. Alle indicatoren draaien naar boven, ook de MACD. Een sterke grafiek met weerstand op 804 van oude toppen.

DAX:

De DAX probeert door de neklijn N te breken. Bevindt zich in stijgend kanaal, indicatoren goed maar flauwer dan bij de AEX.

DOW JONES:

De DOW is wat ingewikkelder. Die index deed het deze week kalm aan, weer wat hoger. De indicatoren staan uitstekend en de grafiek is positief, maar de DOW nadert de alltime high en weerstand van A3 en 35.640. Misschien kan de DOW door de kruising piepen?

Nasdaq:

Hoppa. Wat een grafiek is het toch. Het zijn bijzondere tijden. Op beursfora lees ik alleen maar dat mensen het niet begrijpen (want oorlog, inflatie, recessie-angst). Maar de bedrijfscijfers zijn goed.

Bitcoin:

Hmm. Wat lager. Weet eigenlijk niet wat hier gebeurt. Profiteert in elk geval niet van de euforie op de markten. Er is steun van N2 en de indicatoren zijn redelijk. Beneden N2 zou het toch weer zwak worden.

Verwachting:
Hoger. Wel weerstanden in de buurt.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles