Beursverwachting 30 januari 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: Wat een ellende. Het ziet er naar uit dat het weer een zware week wordt.

Beursweekverwachting van zondag 30 januari 2021

AEX (daggrafiek):

Zoals verwacht ging de AEX maandag in navolging van de VS op vrijdagavond flink lager. Waren we vorige week geëindigd op de MA200, nu ging het hard daardoorheen. Meteen naar de steun op 736.

De AEX verloor deze week 20 punten. De dalende driehoek is nu een heus dalend trendkanaal DD2 geworden. Het goede nieuws is dat de 736 de hele week steun bood. Het beste nieuws is dat de VS vrijdagavond sterk steeg. Omgekeerd aan vorige week beginnen we nu dus maandag waarschijnlijk flink hoger – tenzij Poetin rare dingen doet. Maar die wacht lang en geeft me het idee dat het daar bij blijft.

De RSI valt mee en de Stochastics lijkt een bodem te zetten. De MACD staat echter laag en duidt nog steeds op lagere koersen.

AEX (Week):

De neklijn van het kopschouder-patroon loopt op 755 of 750. Deze week probeert de AEX beneden die lijn/lijnen te komen maar dat overtuigt nog lang niet. De candle van deze week veerde op bij de steun op 738 en valt ondanks 20 punten daling nog alleszins mee.

De MACD bivakkeert nog steeds in het groen. Zolang dat zo is ben ik niet in paniek. De RSI daalt en de Stochastics daalt hard. De indicatoren duiden wel op een vervolg van de daling.

AEX (Maand):

Maandag is de maand om. Het kan dus nog veranderen. Maar laten we kijken hoe het nu staat.

Een duidelijke pullback. Te sterk stijgend kanaal CC2 is verlaten en kan weg. In principe een reguliere terugtest van de doorbraak door trendlijn A2. Indicatoren groen maar wel duidelijk dalend. Een opveren bij A is mogelijk maar aan de indicatoren te zien niet eenvoudig.

DAX:

De DAX blijft gewoon zijwaarts. Veel minder tech in de DAX.

DOW JONES (Week):

Het sterke herstel op vrijdagavond levert een prachtige candle op. Het tegendeel dus van vorige week. De DOW heeft inderdaad trendlijn E3 teruggetest en veert daar fraai op om de stijging voort te zetten. De candle is een fraaie hammer: genoeg gedaald! De DOW probeert terug te komen in trend FF2. Probleem: de indicatoren zijn behoorlijk zwak, de strijd is nog niet gestreden.

DOW (Maand):

Niks aan de hand. Steun 33.500 doet zijn werk. Indicatoren sterk maar licht dalend.

Nasdaq 100 (Week):

Idem als de DOW-weekgrafiek. De 13.840 houdt het voorlopig. Ook hier wel flink dalende indicatoren.

Nasdaq 100 (Maand):

Wel iets aan de hand. Het is de tech waar de klappen vallen bij stijgende rente. De blauwe wig gaf al een tijd aan dat er zoiets aan zat te komen. MACD zeer gezond, andere indicatoren gezond maar dalend: ook hier lijkt een reguliere terugtest van trendlijn B2 goed mogelijk.

EUR/USD:

Fraaie patronen. Een dubbel kopschouderpatroon boven neklijn N en nu dan de vervolg-daling. Een prachtige bearish vlag rond lijn Z om lijn Z door te komen: dat is gelukt, de vlag is neerwaarts verlaten dus nu kan de daling hard verder gaan.

Bitcoin:

Bitcoin zet een hammer neer en is in een belangrijke fase gekomen: proberen een bodem te zetten boven 29.000. Het wordt lastig met weerstand 38.200 dicht in de buurt en met zwakke indicatoren. Maar de poging is er.

Ethereum:

Hier geen hammer maar meer een voortzettingscandle. De MACD gaat in de min, de koersdruk blijft groot.

Verwachting:
De 736 lijkt de steun. De daggrafiek is slecht maar de week en de maand vallen mee. We gaan volgende week een poging naar herstel zien. Qua candles ziet dat er hoopvol uit, qua indicatoren zijn de markten echter nog zwak. Dus: wellicht wordt het een moeizaam herstel en weer wild.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email