Beursverwachting 30 augustus 2020

Verwachting vorige week:
De AEX wil wat lager. Ik verwacht dat we kanaal WW2 gaan verlaten. Maar onderliggend blijft de weekgrafiek wel goed en de VS stijgt rustig door.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 30 augustus 2020)

AEX: (Daggrafiek)

Ik heb de MACD en de Stochastics van plaats verwisseld, dat is misschien even wennen. De MACD geeft de wat langere bewegingen aan, de Stochastics de korte.

De daggrafiek laat zien dat voor de korte termijn het gap GG2 belangrijk is. De verwachting was “negatief met een positieve ondertoon” of kort gezegd: een wat lastige fase. Enigszins tegen deze verwachting in sprongen we maandag meteen boven het gap. Wel had ik vorige week geschreven:  “Meestal gaan we maandag in de ochtend eerst omhoog” en dat kwam dan wel weer uit. Men begint de week altijd enthousiast en met nieuw geld.

Opvallend in de daggrafiek is dat de AEX de hele week boven het gap wist te blijven. Voor de korte termijn staat er nu een topje waarbij we vrijdag precies sloten op gaplijn G. Eigenlijk zou je nu maandag een sprongetje naar beneden verwachten, tot onder het gap. Dan staat er een island-reversal en zijn we meteen weer beneden trendlijn W. Maar dat gaat dan weer in tegen “maandag hoger”.

AEX: (weekgrafiek)

Onveranderd. Ik heb de grafiek opnieuw groot weergegeven. Goed te zien dat we nu al vijf weken op hetzelfde niveau staan. De candle van deze week sloot iets hoger maar het is geen mooie candle, het slot is onderin. Maar het maakt het toppatroon minder duidelijk. Positief blijft echter dat de MA 200 stijgend is, dat we in een stijgend kanaal BB3 zijn en dat de indicatoren goed blijven. De weekgrafiek is al met al meer positief dan negatief.

Dow Jones:

De DOW deed het veel beter, de hele week. Breekt net zoals de Nasdaq uit. Prima indicatoren, kan verder omhoog.

Nasdaq:

Geen commentaar. Kan nog verder.

ASML:

Europa blijft flink achter bij de VS, zelfs bij de techfondsen. Indicatoren wel goed.

ASMI:

Idem. Hier zou toch steun moeten zijn.

Verwachting
Het is saai, behalve in de VS. Bitcoin ook onveranderd. De AEX is onderliggend goed maar zit nu al een tijdlang vast.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email