Beursverwachting van 3 september 2017

Analyse weekend 3 september 2017

Maandgrafiek AEX:

De maand is om, tijd voor de maandgrafiek. Het laatste stipje is de candle van 1 september, het gaat om de blauwe candle daarvoor. Die maandcandle valt wat tegen. De candle van juli gaf alle reden voor optimisme. Maar de kracht ontbrak, ongetwijfeld een gevolg van Noord-Korea. Indicatoren hoog, het kan nog maar het geeft nu de indruk dat de weerstand bij 550 het hoogst haalbare is. Eerste steun bij 500.

Maandgrafiek AEX – MACD:

We kleven aan de Bollingerband en kunnen zo nog hoger liften. De banden wijzen omhoog. De MACD geeft echter wat reden voor zorg. De eerste crossing is geweest, een tweede crossing zal een draai naar beneden betekenen. Die tweede crossing lijkt eraan te komen. Van alle gegevens uit de maandgrafiek is dat het belangrijkste, maar: de crossing is er nog niet.

Weekgrafiek AEX:

Onder de weekgrafiek schreef ik vorige week: “Op weg naar de horizontale steun bij 510”. Die 510 werd snel bereikt, dinsdag werd de 506 aangetikt. De candle is opvallend, een hammer, de markt wil niet beneden 506. Maar intussen verzwakken de indicatoren verder: de RSI blijft beneden lijn Z, de DI is beneden de nul gekomen. Een dubbele top, verzwakkende indicatoren, maar geen zin om te dalen, dat is de conclusie.

Daggrafiek AEX:

Onder de daggrafiek schreef ik vorige week: “In de daggrafiek is de eerste weerstand op 521,4 en de eerste steun op 510, evenals in de weekgrafiek… Wat het wordt is niet te zeggen”. Het werd allebei. Eerst hard naar beneden, dinsdag op 506 onder de steun 510. Maar daar werd heel mooi op terndlijn V steun gevonden. En daarna de rest van de week had omhoog richting die 521. Indicatoren draaien wat omhoog maar toch vooral zwakjes.

Verwachting De maandcandle valt wat tegen. De vaart is eruit en het wordt zijwaarts. Als de MACD crosst begint een correctie. De weekgrafiek wil niet beneden 506 maar sterk is ie niet meer. De daggrafiek is zijwaarts.

De conclusie is dat de 556 voorlopig het hoogst haalbare is. De vraag is of we daar nog komen. Het blijft mogelijk, maar gezien de kernproef wederom zaterdag in Noord-Korea neem ik aan dat we maandag (flink?) dalen en dan neemt de verzwakking verder toe. Als Noord-Korea zo doorgaat is het niet de vraag waar we eind van het jaar staan maar of we het einde van het jaar nog halen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email