Beursverwachting 3 mei 2020

Verwachting vorige week.
Het is opeens rustig. Grafieken VS zijn wat positiever. Ik verwacht dat de AEX rustig verder omhoog het gap ingaat richting de 522. En al die tijd blijft een correctie richting 472 boven de markt hangen. Ik blijf er rekening mee houden dat die correctie inzet. Maar timing is lastig.

Beursverwachting voor komende week(gepubliceerd zondag 3 mei 2020):

Daggrafiek AEX: 

De verwachting is nu uitgekomen. Je weet dat het komt maar de timing is het punt, je weet niet precies wanneer. Zoals verwacht steeg de AEX eerst eerder het gap in. En wel exact tot aan de grens van het gap op 527: wat kan TA soms toch mooi zijn! En toen was de koek dus op en begon de correctie. Europa was vrijdag 1 mei dicht maar de VS niet. En daar daalde het vrijdag meer dan 2% verder. Gevolg: de future voor de AEX staat nu op…. 496. Ik heb daar een pijl gezet. Nu lijkt 496 fors lager maar bij de huidige grafieken is tien punten eigenlijk niets.

De daggrafiek is dus begonnen aan de correctie. 482 is de eerste steun waar we nu heen gaan.

Maandgrafiek AEX (logaritmisch)

Heel bijzonder. Ook als de laatste candle eindigt op 496 dan nog is hij bijzonder. Hier zien we het V-shape herstel in volle glorie. Deze candle heet een inline-piercing en is een absolute bodem. De AEX wil niet naar 400. Even terug naar 476 kan wel. Indicatoren dreigend maar dat hoort bij V- shape. Neemt niet weg dat als we echt op 476 komen ze nog dreigender worden. Dat dan weer wel.

Weekgrafiek AEX:

Ook hier heb ik een pijl op 496 gezet. Dan wordt de weekcandle toch wel erg lelijk. Een duidelijk toppatroon en dan zijn het ook erg beroerde indicatoren. Op weg naar 472 dus.

Maandgrafiek EUR/USD (logaritmisch)

De EUR/USD herstelde deze week na de rentebesluiten in VS en Europa. De korte termijn lijkt nu hoger gericht. Rustig wachten tot het weer naar beneden draait. We zien dat lijn A dan een wezenlijke steunlijn is. Bood steun in dec 2016, sept 2019 en nu al de laatste vier maanden. Tot het ophoudt. De druk op de steun lijkt me bij deze indicatoren te groot. Koersdoel blijft wat mij betreft 1,0330.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin verrast me opnieuw positief. Ik blijf van mening dat de indicatoren achter blijven.

Verwachting
Een echte bodem in de maandgrafiek maar momenteel ook een echte top in de weekgrafiek. Dat kan. Op weg naar 482 (gap) maar waarschijnlijker naar 472, de horizontale steun.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email