Beursverwachting 3 juli 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: ”De markten zijn gestopt bij een steun. Geen overtuigende steun. Theoretisch kan deze steun het houden, theoretisch kan de AEX naar boven breken uit de dalende wig. Maar feit blijft dat het hard daalt en dat de indicatoren beroerd staan. Meeste kans dus dat de steun het niet gaat houden.”

Beursweekverwachting van zondag 3 juli 2022

AEX (Daggrafiek):

Twee weken geleden sloot de AEX op 635 en de steun was op 632. We zien dat de AEX in de dagen daarna liefst vier keer zakte tot die 632 maar er niet doorheen ging. Het goede nieuws is dus: er staat nu een bodem op 632. Qua candlepatroon lijkt het een stevige bodem. Ook zien we dat de indicatoren wat naar boven draaien.
Het slechte nieuws is: de 632 is een lagere bodem.  En nog slechter nieuws: de AEX slaagde er niet in het gap 671-681 te vullen. Bij 677 werd een lagere top gezet. Lagere bodem, lagere top: we zitten nog steeds in een dalende trend.
Patroon N2W is een grote, dalende wig. Misschien breken we daar ooit naar boven uit…

AEX (Weekgrafiek):

De AEX stuitte op lijn N2 en daalt nu weer. De indicatoren staan erg slecht, de MACD wijst nog verder naar beneden… Veel slechter kunnen de indicatoren niet staan, dus een zekere opleving is onderhand mogelijk. Maar dat is dan een opleving in een uiterst zwakke markt.

AEX (Maandgrafiek):

Het was een slechte maand. Van 716 naar 659. Go away in may. De AEX probeert boven lijn C te blijven. De Stochastics geeft aan dat dat heel moeilijk wordt. Maar de MACD is na jaren stijgende koersen nog steeds positief hier. De 604 zou de echte steun moeten zijn.

ASML: 

Zie hier een van de boosdoeners. Wie had dit nu kunnen verzinnen?

BESI: 

Volslagen drama. Kijk die MACD: superslecht. De kelk is nog niet leeg.

DOW JONES:

Ietsje beter dan de AEX. Probeert boven lijn E2 te blijven. Indicatoren slecht, gevaar van lagere koersen blijft.

Amazon:

Van 188 naar 102. Poeh. Toch een bedrijf met een stevige kasstroom. De 102 houdt het de laatste weken maar de indicatoren blijven slecht.

Nasdaq 100: 

Probeert op Lijn C te blijven maar oh oh wat is die MACD beroerd.

Bund: 

Dit is bijzonder. De MACD staat nog erg slecht maar de candles lijken te zeggen: de stijging van de rente is voorbij.

Bitcoin: 

Bijzonder. Nog steeds niet: krak. 19.900 probeert het te houden maar het beeld is erg beroerd. Nu kopen is niet aan de orde.

Verwachting:
De markten zijn en blijven erg zwak. Eigenlijk verwacht ik een vrij kalme week. De MACD kan nauwelijks lager dus wat herstel in een zwakke markt is mogelijk. Maar bij deze lage MACD is een eerste herstel nog geen instapmoment. Er kan nog steeds een klap komen. Vraag me niet waarom, ik kijk er met verbazing naar. Amazon, ASML, dat zijn toch stevige bedrijven.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email