Beursverwachting 3 april 2022

Kerst 2021Verwachting vorige analyse: De verwachting van 13 maart, drie weken geleden intussen, was “lager”. Het zag er toen slecht uit en de AEX stond op 675. De week daarna kwam de AEX tot 660. Daar werd een vrijwel dubbele bodem gezet en sindsdien is de weg omhoog weer gevonden.

Beursweekverwachting van zondag 3 april 2022

AEX (daggrafiek):

De AEX had afgelopen week duidelijk moeite met de weerstand op 736. Vanaf die grens viel het terug, per saldo bleef voor deze week een kleine plus over.

Toch is het beeld goed. De AEX is uit de dalende trend CD en alle indicatoren staan inmiddels weer groen. De AEX zoekt wat steun bij de MA50 en zal waarschijnlijk opnieuw naar weerstand 736 gaan bewegen. Echt zwaar wordt het bij de weerstand op 750. Eerst zien of we door die 736 komen, de AEX heeft een flinke klap gehad dus is wel verzwakt.

AEX (weekgrafiek):

Een redelijke candle, een voortzetting van de herstelbeweging. De AEX bewoog deze week netjes tussen steun 719 en weerstand 734. Niets aan de hand en de negatieve trend CD verlaten.

Maar, problemen zijn er ook. De candle van deze week heeft boven een lange schaduw dus dat is zwak, hij wil niet echt hoger. Maar vooral de indicatoren zijn nog problematisch. De RSI en de Stochastics proberen te herstellen maar de MACD geeft aan dat we best nog een keer lager kunnen.

AEX (maandgrafiek):

De maand maart is om. Daarom bekijk ik nu een reeks maandgrafieken, die geven voor de lange termijn het beste beeld. Vrijdag was het 1 april en de software geeft die nieuwe candle voor “april” ook al, daarom heb ik overal de candle “april” weggegumd.

De maandcandle van maart is bij de AEX prima. Een flink herstel. De AEX is op 650 geweest maar de candle geeft aan: ik wil daar weg. De candle geeft een bodem aan op 650 en is gesloten duidelijk boven de weerstanden van 692 en 701. De MACD, die bij de weekgrafiek voor de korte termijn nog op flinke onzekerheid duidt, is voor de lange termijn al die tijd flink groen gebleven: feitelijk niets aan de hand!

Negatief is wel dat de AEX is teruggezakt onder trendlijn A2. De uitbraak is mislukt en A2 vormt nu weerstand. De Stochastics daalt. Al met al: niet slecht, voor de korte termijn een zijwaarts verloop boven 702 te verwachten.

DAX:

Ook hier een duidelijke bodemcandle. De DAX blijft dus boven steun 13.760 en blijft toch nog in stijgende trend CD. MACD negatief gecrost en dalend maar wel in de positieve zone: een gezonde correctie binnen een uptrend. De DAX kan wat hoger.

DOW JONES:

Hier is niets aan de hand. De DOW blijft boven 33.500, blijft in zijn uptrend en heeft een zeer sterke MACD.

NASDAQ:

Ook niets aan de hand. De Nasdaq bevestigt zijn uitbraak boven de stijgende trend. Die uitbraak is nu teruggetest en de Nasdaq kan nu verder omhoog. Weerstand op 16.600.

Bund/rente:

Hier is het probleem: de Bund zakt dus de rente stijgt. De Bund heeft de uptrend verlaten en beweegt naar beneden, alle indicatoren zijn nu negatief. De inflatie staat op een record van 11%. Maar dramatisch is het beeld bij de rente bepaald nog niet. De Bund zakt een beetje vanaf een heel hoog niveau. Er zijn steunniveau’s in de buurt en de MA 100 geeft steun. OK, de rente loopt wat op maar het lijkt me geen reden voor paniek, we zijn echt nog niet op de niveaus van een Bund rond de 70 zoals in 2005.

Verwachting:
De VS blijft gewoon goed. De DAX kan weer wat hoger. De lange termijn van de AEX is goed. Maar op de korte termijn is de AEX nog wat onzeker. De MACD op weekbasis geeft aan dat er nog een keer een tik kan komen. Voor de komende week denk ik dat we rustig wat hoger kunnen gaan.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email