29 oktober 2023

Beursverwachting 29 oktober 2023

Vorige weekendanalyseMisschien kan de DOW volgende week zorgen dat de schade beperkt blijft, maar afgezien daarvan wijst alles omlaag. De rente is hoog, mensen doen daarom de risicovolle aandelen de deur uit.

Beursweekverwachting van 29 oktober 2023:

AEX (Daggrafiek):

Deze week deed de AEX het rustig aan, maar twee punten eraf. Trendlijn A2 deed zijn werk als steunlijn. En de MACD blijft divergeren. Tot zover het goede nieuws. De AEX daalt in kanaal CC2 en alle indicatoren staan slecht. Het is zeker spannend rond A2.
De AEX heeft in juli de 795 aangetikt. Nu zijn we dichterbij het slot van 2022 op 689.

AEX (Weekgrafiek):

Bij deze slechte indicatoren is de kans groot dat A2 sneuvelt en dat we de 703 of de 693 gaan opzoeken. Daarna is er de steun van de MA200.

DAX:

De belangrijke steun 14.840 heeft het inderdaad niet gehouden, zoals verwacht. De DAX is aangekomen bij lijn Am en is nu identiek aan de AEX. Dus grote druk op lijn Am.

DOW JONES:

Dit was dus voor deze week de belangrijkste grafiek. En de conclusie is duidelijk: het is goed misgegaan. Bam. Dwars door trendlijn A2, de MACD nu in het rood en alle indicatoren wijzen recht naar beneden. Bij 31.800 zou er steun kunnen zijn van de MA200.

Nasdaq:

Ook een vervolg van de daling. De MACD blijft groen, het is nog steeds een correctie. Maar leuk is het niet.

Bitcoin:

Kijk. Bitcoin nestelt zich overtuigend boven de 29.000 en dat is technisch echt een belangrijke verbetering. Tegelijkertijd was de belangrijke weerstand 34.300 deze week het punt waar het stopte. Maar goed, de indicatoren draaien omhoog, bij een zwakke MACD. De kans lijkt aanwezig dat het volgende week lukt.
De reden dat Bitcoin zo stijgt is weinig fundamenteel. Er wordt verwacht – verwacht – dat er goedkeuring komt voor ETF in Bitcoin. En ja, dan gaat er veel meer geld naar Bitcoin.

Verwachting:
Hoge rente, inflatie en oorlogen. Dat gevoegd bij slechte grafieken betekent dat we nog steeds lager kunnen. Het begon zo goed, 2023.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles