Beursverwachting van 29 oktober 2017

Beursverwachting weekend 29 oktober 2017

De verwachting was: “De belangrijkste verwachting is dat er waarschijnlijk weer niets gebeurt. Officieel is het nog steeds “spannend” wat de uitbraak betreft, maar wat is spannend zonder beweging? De situatie van AEX en DAX is: sterk gestegen, nu wat aarzeling. Nog geen overtuigende toppen, wel wat hapering. Indicatoren bij de DAX blijven wat achter, met name in de DAX-weekgrafiek. Gezien de kracht in de grafieken verwacht ik dat we komende weken nog wat richting 555 bewegen maar dat daar ergens de koek op is. In ieder geval tijdelijk op, wat correctie lijkt nodig. De EUR/USD daalde licht. Het lijkt erop dat 1,18 zo’n beetje de top is.” We gingen 5 punten omhoog naar 549,5.

Daggrafiek AEX:

Donderdag was het weer Draghi-dag. De rente bleef onveranderd, de steun wordt beperkt. Men vond het goed nieuws en donderdag steeg het flink. Vrijdag hadden we weer een doji, een twijfel-candle. Feitelijk is er niets veranderd. We proberen uit te breken boven trendlijn C2. Negatief is het beeld niet, wel is het de vraag hoeveel kracht er nu nog over is. Indicatoren blijven in principe achter maar: de stochastics crosst naar boven. Een RSI die nog eens overbought raakt: dat zou wel stug zijn.

Weekgrafiek AEX:

Positief. De trendlijn C2 moet uit te nemen zijn. Voorlopig blijf ik van oordeel dat we richting 555 bewegen. In de zone 555-560 moeten we maar eens kijken wat er dan nog mogelijk is. Met het einde van het jaar in zicht wordt de kans op een correctie kleiner. Het is gewoon een sterke grafiek.

Weekgrafiek DAX:

De DAX had een prima week, mede dankzij Draghi. De DAX is al met al met een indrukwekkende reeks bezig. Ook hiet geldt: negatief is het in elk geval niet, maar wel is het de vraag hoe lang dit door gaat zonder correctie. De RSI bleef hier lange tijd achter maar draait nu toch naar boven. Gaat overbought lukken? Na deze week lijkt het er wel op. Dan wordt 14.000 mogelijk.

Weekgrafiek Bund:

Deze heb ik een tijd niet geplaatst want er gebeurt hier niets. De Bund kan domweg niet veel hoger, rente beneden nul wordt lastig. En lager wil het ook niet met dat al dat opkopen. En dus zullen de beurzen blijven stijgen.

Weekgrafiek EUR/USD:

We hebben de verwachtte herhaalbeweging naar 1,18 gehad en nu kan het dus verder dalen. Dat gaat heel regelmatig. De top staat er nu, de indicatoren dalen, steun op 1,147 maar we bewegen richting 1,12.

Verwachting Hoger, hoger, hoger. Correcties zijn in deze markt zijwaarts. Die correctie is geweest, daar gaan we weer. Rustig op weg naar 555.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email