Beursverwachting 29 mei 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Ik word er wel moe van. Gevoelsmatig zou ik toch echt denken dat het onderhand wel genoeg is geweest. De bodemvorming bij de indicatoren van de daggrafiek geeft wat hoop. Ook de omgekeerde kopschouder in de weekgrafiek geeft wat hoop, ALS we gaan stijgen dan kan het hard gaan. Ik hoop het, maar het ziet er op dit moment toch vooral slecht uit.”

Beursweekverwachting van zondag 29 mei 2022

AEX (Daggrafiek):

Maandag stegen we van 683 naar 692. Dinsdag en woensdag vielen we weer terug, waarbij lijn A2 mooi getest werd. A2 bewees zich als steun en vandaar stegen we door naar 702. 19 punten erbij deze week.

De daggrafiek probeert op te klimmen. De MACD beweegt nog in de negatieve zone maar alle indicatoren draaien naar boven. De ellende lijkt te verbeteren.

AEX (Weekgrafiek):

Een nette candle vanaf lijn A2. Belangrijk is nu om de 703 en vooral lijn N2 te breken. De indicatoren draaien allemaal mooi omhoog maar de MACD roept nog steeds: gevaar! Een terugkeer naar A2 of beneden A2 blijft nog mogelijk. Positief is in elk geval dat er in mei een hogere bodem is gezet dan die van maart dit jaar. Dat brengt ons lijn Q.

DAX:

Duidelijk beter dan de AEX. Ja ook hier is de MACD nog flink negatief maar hier breekt de DAX wel door neklijn N2. Een juichend beeld is het echter nog niet. De weerstand van de vorige neklijn 14.840 zal heel zwaar zijn. Met deze negatieve MACD kan het daar ook zijwaarts worden.

DOW JONES:

Een prachtige candle maar wat zijn die indicatoren nog beroerd. Vorige week brak de DOW beneden lijn G2 en leek de daling te versnellen. Dat wil de markt toch niet. Maar gezond is deze markt nog lang niet.

Nasdaq 100:

De Nasdaq zet een bodem op lijn C. Dat is mooi, de markt was hard aan een bodem toe. Maar we moeten wel nuchter constateren dat het een lagere bodem is en dat de weg naar boven bezaaid is met zware weerstanden. En die MACD: levensgevaarlijk.

Bitcoin:

Voorzichtig daalt Bitcoin verder. De markt weet ook wel dat lijn N2 heel belangrijk is. De kans dat we eronder gaan is bij deze indicatoren toch vrij groot.

Cardano:

Het wordt hier tijd voor een bodem. De MACD zakt niet meer terwijl de grafiek wel nog zakt: positieve divergentie. De 0,335 kan de bodem zijn.

Terra-Luna:

Tja. Over Luna is het meeste te doen. Een echte crash. Vertrouwen gaat te paard zeg je dan. Voor een goede weekgrafiek zijn er te weinig gegevens. Wat een grafiek. De MACD draait weer wat naar boven, dat wel. Een gokje wagen op deze niveaus zal wel kunnen, maar een koopsignaal is uiteraard nergens te bekennen.

Verwachting
De markt zoekt naar verbetering. Ik geef het wel kans dat dat sentiment volgende week doorzet. Maar echt goed nieuws is er niet en de indicatoren zijn nog lang niet gezond.
Bijzonder is dat de DOW en de Nasdaq een lagere bodem zetten maar dat de DAX en de AEX een hogere bodem neerzetten. De oorlog is toch in Europa?

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email