Beursverwachting 29 januari 2023

Verwachting vorige analyse: “De VS blijft wat voorzichtiger maar Europa wil gewoon verder omhoog. Soms is het eenvoudig.”

AEX (daggrafiek):

De vorige analyse is van twee weken geleden. De AEX sloot op vrijdag 13 januari op 748. Tegenvallende cijfers in de VS zorgden donderdag 19 januari voor een duik naar de steun op 736.
Per saldo heeft de AEX nu twee weken zijwaarts bewogen en is er sinds de vorige analyse niets gebeurd. De weerstand is op 750 en daar heeft de AEX nu drie keer vergeefs tegenaan geduwd. Daarbij werd op woensdag 18 januari (door diezelfde cijfers) een duidelijke topcandle op de 750 gezet. De daggrafiek worstelt dus met de 750 maar als we naar de indicatoren kijken dan staan die gewoon goed: de kans op een doorbraak is ruim voldoende.

AEX (Weekgrafiek):

Grappig. De aanblik van de daggrafiek is: “zijwaarts”. De aanblik van de weekgrafiek is simpel: dit gaat uitbreken. Indicatoren uitstekend.

DAX:

Heel mooi, alles sterk, kan rustig verder stijgen.

DOW JONES:

De laatste drie weken niet opgeschoten. De candles bewegen in een driehoekje, bij een uitbraak naar boven doemt meteen de weerstand van lijn A3 op. Ondertoon is positief, maar meer beren op de weg dan bij AEX en DAX.

Nasdaq:

Hier nu toch een mooie candle. Alle indicatoren wijzen nu naar boven maar de MACD is nog negatief. Uitgebroken boven lijn N3 maar nog forse weerstanden voor de boeg. Veilig is het pas boven N2.

Bitcoin:

Bitcoin worstelt zich uit het dal met een nog steeds negatieve MACD. De andere indicatoren wijzen wel duidelijk omhoog. Met de weerstand 25.200 en de weerstanden van de MA200 en de MA50 in de buurt wordt dit alles moeilijk. Een top beneden 25.200 zou een lagere top zijn.

Verwachting:
De AEX en de DAX kunnen hoger, DOW en Nasdaq proberen dat.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email