Beursverwachting 28 november 2021

Cyber weekend

Verwachting vorige week: De verwachting wordt lastiger. Ik zal niet verbaasd zijn als er ook weer eens een keertje 20 punten afgaan, veel mensen wachten daarop. 

Beursweekverwachting van zondag 28 november 2021

AEX (Daggrafiek):

“Er zou ook weer eens een keertje 20 punten afgaan”. Welnu, er gingen er zelfs veertig vanaf en we eindigden de week niet een paar puntjes hoger. Deze week ging de AEX van 822 naar 782: liefst 40 punten lager. Dinsdag stonden we al op 802 en vrijdag gingen er door de Afrika-paniek nog eens 20 punten vanaf.

De Daggrafiek heeft kanaaltje RR2 verlaten en belangrijker: ook kanaal DD2. Vrijdag werd wat steun gevonden op 778 maar de candle van vrijdag is bepaald geen overtuigende steun-candle met het lichaam zo onderin.

Technisch: de AEX beweegt nog gewoon in de hoofd-uptrend BB2. Technisch is er dan ook weinig aan de hand. Wel staan alle indicatoren nu slecht en dus wordt het spannend bij lijn 778 en daarna moet er dan steun zijn van B.

AEX (weekgrafiek):

Lijn B loopt volgende week op 775. Dat is dus een belangrijk niveau: rond 775 moet steun worden gevonden. De indicatoren staan hier allemaal nog fors positief al dalen ze nu natuurlijk wel. Conclusie: lijn B zou het moeten houden. Zie ook de lelijke candle van eind september: daarna werd steun gevonden op 750 en ging de rally hard verder.

AEX (maandgrafiek):

De maand is bijna om, we kunnen wel alvast kijken wat het waarschijnlijk wordt.
De maandgrafiek stijgt na het uitbreken boven de uptrend AA2 hard verder in een smal kanaal BB2 dat erg steil is. Een terugtest naar lijn A rond 750 zou heel gewoon zijn, maar lijn B kan het ook gaan houden. Op zich is hier niets aan de hand en zien we uitstekende indicatoren.

DOW JONES (Weekgrafiek):

De druk op 34.880 is groot, daar komen we zo te zien ook nog wel onder. Bij deze indicatoren verwacht ik wel dat lijn F de komende week het gaat houden.

DOW JONES (Maand):

Idem als AEX: sterke uptrend met uitstekende indicatoren.

Nasdaq 100 (week):

Een lelijke candle. Maar qua trend valt het allemaal nogal mee. Indicatoren nog steeds prima. We moeten kijken of 15.720 eind van de week het gehouden heeft.

Nasdaq (maand):

Dit blijft een vreemde grafiek met dat rare wigje. Het kan nu een topcandeltje worden. De indicatoren staan bizar hoog. Er kan dus wel even wat vanaf maar de trend is ijzersterk.

Bitcoin:

Het gevecht om de steun 58.900 is verloren. Bitcoin vecht nu om steun 53.770 van de vorige top. Indicatoren gezond maar wel wat dalend. Ik denk dat we beneden 53.770 komen maar niet helemaal zakken tot 45.100: ergens een nieuwe bodem dus.

EUR/USD:

Het gaat bij dit valutapaar om de dalende lijn Z over de toppen en de stijgende lijn A onder de bodems. De daling langs lijn Z gaat ons opnieuw bij lijn A brengen en opnieuw zal het dan heel spannend worden. Deze week kwamen we helemaal op 1,12. Zo diep had ik niet verwacht: na een lange rit van twee maanden van 1,171 naar 1,139 toch nog iets te vroeg winst genomen op onze turbo shorts. Maar, nu staan we ook weer op 1,132. Het gaat bij dit valutapaar om de dalende lijn Z over de toppen en de stijgende lijn A onder de bodems. De daling langs lijn Z gaat ons opnieuw bij lijn A brengen en opnieuw zal het dan heel spannend worden.

De indicatoren staan erg slecht, de druk op lijn Z blijft fors.

Verwachting:
De AEX deed het deze week duidelijk slechter dan de DOW en de Nasdaq. Opeens totale paniek om het Afrika-virus waarvan we niet eens weten of het erg gevaarlijk is. Dat de cocktail van lockdowns en stijgende rente gevaarlijk was dat wisten we al, vandaar dat ik schreef dat er ook wel eens twintig punten af konden. De vraag is nu of we in paniekmodus moeten blijven. Ik neem aan dat het besef dat Corona weinig aan de economie heeft afgedaan wel weer zal indalen.

Technisch is er in de daggrafiek veel druk op 778. We kunnen daar best even onder komen. Maar de hoofdtrend BB2 is er niet zomaar aan. Dan zou er dus bij 775 al steun moeten zijn. Datzelfde geldt voor de weekgrafiek. Ja, een heel lelijke candle daar maar nog steeds goede indicatoren. De maandgrafiek is sterk. Terugtest naar 750 kan zomaar (en dat is toch best ver) maar het smalle trendkanaal van nu kan ook heel blijven.
De DOW kan komende week wat lager, steun is er pas een stuk lager bij lijn F. De Nasdaq zou steun moeten vinden.

Al met al kan het even nog lager maar zou ik een herstelweek verwachten. Een hoger slot eind van de week lijkt me dan het meest logisch. Ik ben niet verbaasd als het maandag al draait.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Cyber weekendCyber weekend

Print Friendly, PDF & Email