Beursverwachting 28 maart 2021

Verwachting vorige week
Ik had het gevoel dat het een matige week was. Dat geldt dan vooral voor DOW, S&P en Nasdaq. Bij beoordeling van die grafieken is echter toch de stijgende kracht nog aanwezig en intussen deden DAX en AEX het eigenlijk best goed. Volgende week waarschijnlijk hetzelfde beeld: Europa kan voorzichtig verder en in de VS is het overal spannend: goede ondertoon maar zijn nieuwe records mogelijk?

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 28 maart 2021)

AEX (daggrafiek):

De eerste drie dagen steeg de AEX zoals verwacht voorzichtig verder. Donderdagmiddag ging het opeens hard terug tot 677 maar de steun op 675 was merkbaar en er volgde ook weer een krachtig herstel. Daarna werd vrijdag een oude truuk uit de kast gehaald: na een sterke avond in de VS opende de AEX met een gap meteen boven de weerstand op 690 en schoot ver door. Tussendoor werd de 690 nog eventjes mooi getest ook.

De AEX nadert de alltime high van 703 uit september 2000. Wie toen enthousiast is ingestapt heeft 21 jaar mogen wachten om het verlies weg te werken. De beweging is goed en de indicatoren staan goed: een aanval op de 703 is aanstaande.

AEX (maandgrafiek logaritmisch):

De maand is bijna om. Het lijkt een prachtige candle te worden. Maar de maandgrafiek laat nog iets anders zien: behalve bij 692/702 zijn we ook nog bij A2 aangekomen dus hier is het echt spannend. De achterliggende vaart is enorm en de indicatoren staan prima: het wordt een serieuze aanval. En als we het nog in maart doen dan is er ook nog een kruispunt dat kan helpen…. Verder breekt de MACD uit boven dalende lijn P. Dat is goed nieuws.

 AEX (weekgrafiek):

Keurig, en alle indicatoren wijzen recht omhoog. Bij de pijl was in februari een top ontstaan. Zie hoe mooi daarna de uitbraak boven B3 werd teruggetest waarna we weer verder konden.

Dow Jones:

De DOW heeft het potentieel toppatroon opgeheven. Het lijkt erop dat de DOW de uitbraak boven E3 maar half heeft teruggetest. Dat geeft aan dat de DOW met haast verder omhoog wil.

Nasdaq:

Tja. Het blijft hier toch moeizaam. De MACD blijft mooi hoog en dat geeft toch een positieve ondertoon. Maar de rest van de indicatoren is zwakjes en de Nasdaq kan nog steeds de steun op 12.460 op gaan zoeken.

AKZO:

We hebben positie ingenomen in AKZO. AKZO was in oktober afgestopt door de weerstand op 92,2 en de trendlijn B2. Dit leidde tot een dubbele top en een zwakke periode. De steun op 83,7 hield het met enige moeite en nu gaat AKZO fors omhoog. AKZO wil uitbreken boven B2 en de indicatoren staan super.

Weekgrafiek DSM:

Ook in DSM zijn we ingestapt. Die positie is wat speculatiever en staat nu op een minimaal verlies. In principe beweegt DSM nog zijwaarts tussen 133 en 148,5. Maar de laatste bodem was boven die 133: DSM wil omhoog. Ook de indicatoren lijken naar boven te willen draaien. We zijn voor de definitieve draai ingestapt. DSM moet nog door de 148,5 heen. We verwachten – mede gezien het positieve sentiment in de markten – dat dat gaat lukken en in dat geval zijn we er vroeg bij. De indicatoren draaien dan naar boven en er kan een mooie race volgen. Zo niet, dan nemen we het verlies.

 Bitcoin:

Bitcoin aarzelt bij 58.900. De indicatoren staan superhoog. Ze proberen wellicht wat af te koelen maar een nieuwe aanval op 58.900 is vervolgens te verwachten.

Verwachting:
De AEX staat voor belangrijke weerstanden maar het ziet er heel goed uit, ze zouden kunnen sneuvelen. DOW ook sterk. De Nasdaq die tijdenlang de sterkste was is voorlopig het zwakke broertje: men draait van tech naar “gewoon” nu de gewone economie weer op stoom komt. Invloed van de “Suez-crisis” is nog niet zichtbaar. Zal waarschijnlijk via hogere prijzen worden opgelost.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email