Beursverwachting van 28 januari 2018

Beursverwachting weekend 28 januari 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was: “De uptrend is en blijft krachtig. Dus vul maar in: hogere koersen. Op weg naar 580”. Verdere stijging van de EUR/USD gooide roet in het eten, de AEX verloor vier punten. De president van de Amerikaanse centrale bank prees de lage dollar, de president van de Europese centrale bank maakte zich donderdag kwaad over die ongebruikelijke opmerking, en de Euro steeg alleen maar verder… Dit leidde donderdag tot een draai in de stijgingen.

We zien dat de AEX opnieuw een hogere top heeft gezet, opnieuw bij lijn L, en nu koelt het even af. Indicatoren zetten ook hogere toppen, er lijkt nog niet sprake van een echte correctie.

Weekgrafiek AEX:

Evenals twee weken geleden even een aarzelende candle. Twee weken geleden ging de stijging daarna hard verder.

Weekgrafiek DAX:

Ook hier even aarzeling vanwege de EUR/USD. Sterke uptrend VW.

Weekgrafiek EUR/USD:

Boosdoener EUR/USD piekte na de persconferentie van Draghi even boven 1,25. Dat was nu juist niet de bedoeling. De indicatoren staan hoog, de RSI raakt opnieuw overbought. We blijven conform de verwachting op weg naar de blauwe trendlijn.

Weekgrafiek Olie (Light Crude):

Op weg naar weerstand bij 71. Indicatoren erg hoog, RSI raakt overbought. De MA200 komt dichtbij en zou ook wat weerstand kunnen vormen. We komen daar wel boven verwacht ik. Maar daarna lijkt het me dat we weer zijwaarts gaan.

Verwachting
Lezers, ik vrees dat de verwachting de komende weken lastig op de maat van “een week” te snijden zal zijn. De situatie is namelijk glashelder: we zitten al tijden in een uptrend, de indicatoren staan hoog maar blijven relatief wat achter: divergentie. De uptrend betekent dat we elke week in principe hoger kunnen. De divergentie betekent dat we tussendoor ook steeds wat kunnen corrigeren. Per saldo gaan we hoger: het is nog steeds TINA: there is no alternative voor aandelen. De centrale banken houden de rente op nul, de markt is kunstmatig. Kopen die handel. De dollar staat laag, de euro hoog: de VS stijgt veel harder dan wij. Daar is vrijwel elke dag groen. Totale gekte? Nee, het is te verklaren.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email