Beursverwachting 28 augustus 2022

Verwachting vorige week: “Matige vooruitzichten voor DAX, Nasdaq, Bitcoin en EUR/USD. Bij de DOW en de AEX is het anders. Daar is het onderliggend momenteel allemaal vrij optimistisch. Alleen de echt korte termijn is onzeker. Wachten we op het einde van de slappe zomertijd?”

Beursweekverwachting van zondag 28 augustus 2022

AEX (Daggrafiek):

De korte termijn was slap, de hele week was slap. En vrijdag ging het echt mis. In totaal 15 punten eraf deze week. De centrale banken gaan de rente flink verhogen om de inflatie aan te pakken – en dat is slecht voor aandelen. De VS zakte ’s avonds stevig door naar -3% en -4% en dat krijgen we mandag nog voor de kiezen.

Vlag VV2 wordt wat lang – is het een trendkanaal? Gezien de VS gaan we maandag waarschijnlijk beneden de vlag en beneden de steun 703. De indicatoren zijn al zwak en dan zal het dus niet beter worden.

AEX (Weekgrafiek):

De top bij de MA50 is stevig. Verder vind ik de grafiek toch niet slecht en de indicatoren ook niet. Zijwaarts zou ik denken.

DAX:

Slecht. Indicatoren slecht. Dat wordt spannend bij lijn A.

DOWJONES:

Een duidelijk top precies op trendlijn G. Toch indicatoren vrij goed. Ik verwacht dat A2 het houdt.

Nasdaq:

De Nasdaq zakte vrijdag 4 % maar kende deze week ook erg goede dagen. Al met al valt het dus nogal mee. Ja, een slechte candle. Maar de meeste indicatoren redelijk. Behalve die MACD: structureel is de Nasdaq er nog niet.

Bitcoin:

Nu al weken strijd om de steun. De druk blijft groot maar – men vecht hard.

EUR/USD:

Ja, door de 1,0000, alleen een psychologische grens. En nu: een gapende diepte met beroerde indicatoren.

Verwachting:
Fundamenteel zijn de verwachtingen slecht: hogere rente is slecht voor aandelen. Maar er is geen recessie en technisch valt het beeld allemaal nogal mee. Maandag zullen we wel lager gaan en het zal waarschijnlijk een matige week worden.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email