27 april 2024

Beursverwachting 28 april 2024

Verwachting vorige week:
Het cijferseizoen is gaande. De dure aandelen moeten hoge verwachtingen waarmaken. Tot nu toe levert dat, ook door Iran, wat correctie op die nog wat verder kan doorzetten.
De AEX is gevoelig voor tech en kan, gezien de Nasdaq, zeker druk verwachten.

 

Beursverwachting 28 april 2024

 

AEX (Daggrafiek):

Lijn W heb ik weggehaald, hij werd te vaak doorbroken. De nieuwe lijn is nu R, en patroon RW2 is een toeter geworden.

De cijfers, zoals Google, waren goed genoeg en daarom zette de correctie niet door maar steeg de AEX 22 punten. Het verlies van vorige week weggewerkt.
Het beeld in de daggrafiek is wat onrustig. De AEX vond steun op de MA50 die nu kalm verder stijgt. De indicatoren zijn licht positief.
De AEX lijkt binnen de toeter RW2 “rustig” verder te stijgen.

 

AEX (Weekgrafiek):

Een sterke candle die het toppatroon weer opheft. Lijn R heeft duidelijk steun geboden. Indicatoren positief, dus wat verder stijgen lijkt de boodschap.

 

DAX:

Ook de DAX zette een stevige candle neer. Ook hier lijkt de correctie voorbij, maar de vraag blijft: wat nu? Ja, de MACD staat heel hoog – maar de overige indicatoren koelen af en lijn A2 blijft dichtbij…

 

DOW JONES:

Een aarzelende candle. Veel minder overtuigend dan de AEX en de DAX. Indicatoren koelen verder af. Dit zou nog wat lager kunnen.

 

Nasdaq:

Ook de Nasdaq toont een krachtig herstel. Op 17.000 is een nieuwe bodem gevormd. En nu weer hard naar boven? Dat verwacht ik bij deze dalende indicatoren niet.

 

Bitcoin:

Een voorzichtig lagere candle. De correctie zet dus wat door en die kan nog wat verder. Onderliggend blijft de grafiek en met name de indicatoren wel sterk.
Het wachten is op een bodempatroon. Dat kan boven de steun 59.800 komen te liggen.

 

Verwachting:
Iran lijkt weer vergeten. Het regent cijfers en die moeten heel goed zijn om deze niveaus vol te houden. De Amerikaanse economie koelde af maar de consumentenprijzen stegen wel. En die stijging houdt een renteverlaging in de VS tegen. Dat zien we bij de druk op de DOW. Maar de Euro steeg wel licht.

De verwachting is onder deze omstandigheden best lastig. De markten staan op recordniveaus. Er is geen reden voor correctie, maar kan het nog veel hoger? De AEX is onrustig maar lijkt wel nog wat hoger te willen.

 

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

[maxbutton id=”3″ ]


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles