Beursverwachting 27 november 2022

Verwachting vorige week: “De laatste jaren is de eindejaarsrally meestal in november en december is daarna meer een nachtkaars. Het zal me niet verbazen als dat nu weer zo is”.

Beursweekverwachting van zondag 27 november 2022

AEX (daggrafiek):

En opnieuw tien punten erbij deze week. De week was dus zoals verwacht in elk geval positief. En koelt de eindejaarsrally nu wat af nu de weerstanden dichtbij komen? Het enige teken dat daarop kan duiden is het wigje VR2 dat zich in de daggrafiek vormt. De candles van donderdag en vrijdag hebben schaduwen bovenin en duiden op vermoeidheid. Maar op vrijdag is dat normaal. Verder is ook overduidelijk dat de indicatoren nu heel hoog staan en dat wat afkoeling mogelijk is. Maar u weet ook dat ik van mening ben dat hoge indicatoren betekent: sterke grafiek, we kunnen verder omhoog.

AEX (weekgrafiek):

Toch weer een mooie candle. We hebben een forse stijging achter de rug maar het gaat gewoon door. De MACD is nu bijna positief. De vorige stijging was tot juli en toen hield het ineens op. Houdt het nu op bij weerstand 738?

DAX:

Ongekend. Het gaat maar door. En nog steeds weet ik niet wat het goede nieuws is. De MACD wordt positief. En toch zou ik zo vlak bij de weerstand nu wat stoom afblazen verwachten.

DOW JONES:

Ook hier een stevige candle. De DOW wil verder omhoog maar zal dan wel door de trendlijn A3 moeten breken. In augustus lukte dat niet, maar nu wordt de MACD positief. Nu dan wel?

Nasdaq:

Een klein plusje, de indicatoren kruipen wat omhoog. Het is en blijft matig.

Bitcoin: 

Blijft zwak, wil lager.

Verwachting:
ik kijk verbaasd naar deze grafieken. Uiteraard heb ik liever een goede dan een slechte beurs. Maar als dit allemaal is gebaseerd op een inflatie die 0,2 procent meeviel dan begrijp ik het echt niet. De DOW en de DAX razen maar door. Omdat we al zolang stijgen, omdat zware weerstanden in de buurt komen, omdat het bijna december is, om al die redenen lijkt wat afkoelen me normaal.
Maar zonder die “gedachten” is het beeld gewoon positief en moet ik weer hoger verwachten. Dan gaat men het gevecht met de weerstanden dus aan.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email